Kati Saara Vatmann võttis sõbranna lapsed enda ulualla

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kati Saara Vatmann
Kati Saara Vatmann Foto: Mati Hiis / Õhtuleht

Viie lapse ema, kirjanik Kati Saara Vatmanni (45) perre lisandus veel kaks last - nimelt asusid Soone tallu elama ka Kati sõbranna kaks teismelist tütart, sest nende ema suundus Eestis valitseva tööpuuduse tõttu Soome leiba teenima.

«Tüdrukud on erakordselt tublid, koristavad, pesevad pesu, teevad endale süüa,» räägib Kati ajakirjale Kroonika, ja rõhutab, et 11- ja 15-aastaste lastega tal mingit muret ei ole.

«Vanem tüdruk vaatab mõnuga ooperit, igal võimalusel loeb raamatuid, noorema emapuudusest aitab samuti vanem tüdruk üle saada.»

Kui kauaks lapsed Kati hoolde jäävad, ta hetkel öelda ei oska.

«Sügiseni kindlasti, ilmselt kauemakski. Kui palju nad ikka koole ja kodusid vahetavad, liiatigi on nad siin minu Eedeni aias õnnelikud - mul pole tõesti nendega muret, aina rõõm. Pigem teeb muret seitsmele kutsikale ja viimasele kassipojale kodu leidmine. Ja jala peale astuv ning sabas jooksev vasikas on pigem rõõm kui mure.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles