Džunglimuusikal “Mowgli” toob lapsed lavale

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Džunglimuusikalis "Mowgli" näeb laval mitmeid erinevaid loomi. Teiste seas ka hüääni.
Džunglimuusikalis "Mowgli" näeb laval mitmeid erinevaid loomi. Teiste seas ka hüääni. Foto: Kristel Viksi/mowgli.lkkk.ee

Tallinnas Vene kultuurikeskuses esietendub 17. märtsil Janika Sillamaa lavastatud suurejooneline lastemuusikal "Mowgli", milles teeb kaasa sadakond Tallinna ja selle lähiümbruse koolilast.

"Mowgli" on Kaari Sillamaa laste kaunite kunstide kooli 38. lavastus. Sillamaa kinnitusel võib seda projekti pidada ka omamoodi mitmekihiliseks integratsiooniprojektiks, sest peale Tallinna kesklinna eliitkoolide ja linna lähiümbruse koolide (Jüri, Aruküla, Viimsi) õpilaste teevad kaasa vene koolide õpilased Vene kultuurikeskuse tantsutrupist Visavi, mille kunstiline juht on Žanna Nefedijeva.

Rudyard Kiplingi raamatul põhinev muusikal räägib väikesest india poisist Mowglist, kelle tiiger metsa viib ja kes kasvab üles džunglis huntide keskel. Lavale jõuavad 60 ahvi, mitmemeetrine madu, karu Baloo ja panter Bagheera. Ning muidugi hundikarja juht Akela ja tiiger Shere Khan.

Lavastuse käigus sirgub Mowgli pisikesest põngerjast poisiks ja enne eesriide langemist noormeheks.

Põhiline koormus Mowgli osatäitmisel langeb 12aastasele Taavet Borovkovile, kes teeb Kaari Sillamaa lastemuusikateatris kaasa teist aastat. Pisikest Mowglit kehastab Margo Maltis ja suureks sirgunud džunglilast Franck Reisner.

Kahetunnise lavastuse libreto ja muusika autor on Kaari Sillamaa, lavastaja Janika Sillamaa, koreograaf Kristin Pukka, lavakunstnik Villu Feldberg ja kostüümikunstnik Kristel Viksi.

Kokku mängitakse etendust Tallinnas, Tartus ja Pärnus seitse korda.

Džunglimuusikal "Mowgli"
17. märtsil kell 19 Tallinnas Vene kultuurikeskuses.
18. märtsil kell 19 Tallinnas Vene kultuurikeskuses.
7. aprillil kell 19 Pärnu teatris Endla.
19. aprillil kell 12 ja 16 Tartu Vanemuise väikeses majas.
21. aprillil kell 19 Tallinnas Salme kultuurikeskuses.
22. aprillil kell 19 Tallinnas Salme kultuurikeskuses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles