Video: tuhande laeva paraad Thamesi jõel

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuninganna Elizabeth II juubelipidustused
Kuninganna Elizabeth II juubelipidustused Foto: SCANPIX

Suurbritannias jätkuvad kuninganna Elizabeth II juubelipidustused. Täna kogunesid sajad tuhanded inimesed Thamesi jõe kallastale, et saada osa tuhande laeva paraadist.

Hoolimata jahedast ja niiskest ilmast valitses Thamesi jõe kallastel rõõmurohke peomeeleolu, vahendab Reporter.ee. Paljud olid kohale tulnud ja endale koha soetanud juba eelmisel õhtul. Ööbiti telkides ja meenutati kuninganna Elizabeth II valitsetud aastaid.

Tänane tuhande laeva paraad on viimase 350 aasta suurim. Viimati korraldati taoline paraad 1662. aastal kuningas Charles II auks.

Kuninganna ise läbis seitsme miili pikkuse laevasõidu koos oma 90-aastase abikaasa prints Philipi ja teiste kuningliku perekonna liikmetega luksuslikul praamil. Saatjaks olid neile teiste hulgas väiksemad ja suuremad motorpaadid, sõudepaadid ja purjekad.

Kuninganna Elizabeth II teemantjuubeli pidustused jätkuvad homme ja ülehomme. Homse päeva kõrghetkeks saab olema uhke kontsert Buckinghami palee ees, kus astuvad üles mitmed maailmakuulsad muusikud nagu sir Elton John, eksbiitel Paul McCartney ja Tom Jones.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles