Muusika võib mõjutada teismeliste seksuaalkäitumist

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Caro / Scanpix
Pittsburghi ülikooli teadlased küsisid ligi 700-lt teismeliselt seksuaalelu ja muusika kuulamise kohta. Selgus, et noored, kes kuulasid sageli seksist alandaval viisil kõneleva tekstiga laule, alustasid seksuaalelu teistest varem.

Konkreetseid näiteid sobimatutest lauludes teadlased ajakirjas American Journal of Preventative Medicine avaldatud raportis ei nimetanud, kuid tõid välja, et tihti ei seosta sarnased tekstid seksi armastusega vaid hoopis võimuga, vahendas BBC.

Uuringu juht Brian Primack rõhutas, et muusika ja seksuaalkäitumise vahel on seos, kuid ei saa kindlalt väita, et kõlvatud laulud panevad teismelisi varakult seksuaalelu alustama.

«Samas peaksid vanemad seda arvestama. On lihtne öelda, et muusika on vaid teismelise asi,» sõnas ta.

«Ma ei käsi vanematel sellist muusikat oma lastele keelata, see arvatavasti ei aita. Kuid nad peaksid lastele seksist rääkima ja need laulusõnad õigesse konteksti asetama,» andis Primack nõu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles