Rootsi ootab täna ametlikku teadet kroonprintsessi kihlumisest

Mari Kamps
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kroonprintsess Victoria ja Daniel Westling jälgivad Vene-Rootsi jäähokimatši.
Kroonprintsess Victoria ja Daniel Westling jälgivad Vene-Rootsi jäähokimatši. Foto: SCANPIX

Rootsi meediaväljaannete järgi võib täna oodata ametlikku teadet kroonprintsess Victoria (31) ja Daniel Westlingi (35) kihlumisest.


Kinnitamata andmete järgi teatab kuningas Carl XVI Gustav Stockholmis valitsusele täna pärastlõunal kell 13 kohaliku aja järgi oma tütre kihlumisest, vahendas The Local.

Rootsi ajalehe Aftonbladeti väitel võib pulmi oodata 2010. aasta suve esimesel poolel.

Vastavalt seadustele peab kuningas teavitama kihlumisest kohe peaministrit. Kuningas ja valitsus peavad troonipärija tulevase abikaasa kandidatuuri heaks kiitma.

Ajalehe Expressen küsitletud asjatundjate sõnul ei tohiks valitsusel olla midagi ettevõtjana tegutseva Westlingi vastu.

Kroonprintsess Victoria tulevase abikaasa tiitli osas pole veel selgust. Kuningas otsustab, kas mees saab printsi tiitli või mitte.

Tegelikult võib kroonprintsess abielluda kellega ise tahab. Kui aga abikaasa pole vastuvõetav ei kuningale ega peaministrile, kaotab ta õiguse astuda troonile.

Valitsusjuhi Fredrik Reinfeldti pressiesindaja Edvard Unsgaard kinnitas uudisteagentuurile TT, et peaminister osaleb kuninga ja valitsuse tänasel kohtumisel. Päevakorra punktide kohta ta teavet jagada ei saanud.

Ajalehe Expressen andmetel kohtus Reinfeldt eile kuningaga Drottningholmi lossis ja siis oli juttu ka lähenevast kihlusest. Usgaard ei saanud kinnitada, kas selline kohtumine toimus või mitte.

Daniel Westling on personaaltreener ja talle kuulub Kesk-Stockholmis asuv spordisaalide kett Balance Training.

Kroonprintsess kohtus Kesk-Rootsis Örebros sündinud Daniel Westlingiga esmakordselt 2002. aastal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles