Naine ahistab mehe eksarmukest

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andres G. Adamson

Tallinlannast abielunaine on juba poolteist aastat saatnud oma mehe Pärnus elavale eksarmukesele nilbeid sõnumeid, milles ta peale sõimu nõuab raha ning ähvardab.

Pärnulanna Kairi (kõik nimed muudetud) tutvus Tallinnast pärit Toomasega suvepealinnas umbes neli aastat tagasi. Kuigi mees tunnistas kohe, et ta on abielus, oli naine oma uuest tuttavast vaimustuses.

"Tegu oli tõelise härrasmehega, kõik oli ilus, kui tema siin käis," meenutas Kairi. "Ta oli väga tähelepanelik, alati tõi kingitusi ja lilli."

Noored veetsid Pärnus koos paar tundi, vahel päevagi, nii, kuidas Toomase ajagraafik võimaldas. Selline salasuhe kestis Kairi kinnitusel pea kaks ja pool aastat.

Esimene sõnum

Siis nuhkis Toomase naine välja, et mehel on vist Pärnus armuke.

"Esimest korda oligi Toomas see, kes mulle natuke imeliku ettepaneku tegi," märkis Kairi. "Rääkis mulle, et ta naine tahab, et me kolmekesi kokku saame. Mulle paistis see mõte kummaline. Siis pakkus mees, et ma võiksin ta naisele helistada ja teda natuke rahustada. Helistasingi naisele ja rääkisin, et see, kui ma tema mehega kohtun, ei tähenda ju kohe seda, mis tema mõtleb."

Kairi pidas juhtunu üle veidi aru ning pidas targemaks suhte Toomasega poolteist aastat tagasi lõpetada.

"Mulle paistis kogu asi kummaline, sest nagu mees mulle rääkis, pärines ta naise kogu info minu kohta neist sõnumitest, mis ma olin Toomasele saatnud," meenutas Kairi. "Sealt sai naine tõenäoliselt minu telefoninumbri."

Kuigi suhe on juba tükk aega läbi, ei jätnud Toomase naine asja niisama ning hakkas neiule nilbeid sms-e saatma. "Esimesed sõnumid tulidki pärast seda, kui Toomasega ära lõpetasin," märkis Kairi. "Ega seal midagi tarka olnud, ainult palju l-tähega sõnu."

Siis saabus ligi aastaks vaikus, kui ei tulnud ühtegi sms-i. Seejärel saatis naine Kairile veel paar nilbet sõnumit ja taas valitses pool aastat vaikus, tänavu juunini. Sellest ajast on Kairi kõik sõnumid telefonis alles hoidnud.

Näiteks 27. juunil sai Kairi viis sõnumit. Esimene neist kõlas: "Kuidas sul tibuke, kes sa minuga kohtuda ei tahtnud, läheb? Kas uued mehed? Ilus elu? Suvi? Meie ajal oli ütlus, et kes minevikku ei mäleta, elab tulevikuta."

Teine: "Ega meie R-firma polegi arv. Sellega et s-sugune väike L meile varstab. Ise tead. Hävid - vana raibe!"

Kolmas: "Kui sa enam vastu ei pea, siis meie väike ühine tuttav tuleb ajab sul asja ära. Tema on nõus iga kell."

Neile sõnumeile vastas Kairi, et kui naine teda rahule ei jäta, kaalub ta politseisse pöördumist.

Sellele vastuseks sai Pärnu neiu järgmisel päeval veel neli sõnumit: "Kas mu mehe poole ei tahagi enam pöörduda? See ju palju parem kui politsei.", "Ja politseiga ähvardamine on väga vahva. Veel oled vähe kokku keeranud?", "Sa oledki meile nii vähe maksma läinud, et ju ta leiab raha ka trahvide maksmise jaoks, sinu tülitamise eest."

Siis oli ligi kuu aega jälle rahu, kuni sms-ahistamine jätkus tormina.

Lõpuks tulid ähvardused

24. juulil saabus sõnum: "Kas sa tead, et abielumeestega kaasneb üks väike meeldivus (eba), nende naised. Ja ma tuletan seda sulle elu lõpuni meelde, väike libu."
30. juulil tuli viis sõnumit. Nende seas: "Sa ei kujuta iialgi ette, mida sa teistele teed. Miks sa sellest kuulda ei taha? Kas kogu elu ongi valetamine ja varjamine? Või mõtled midagi välja? Ma ju ei vihka sind, vaid armastan."; "Sa kullake õpi ka minult midagi ja täna õnne, et saatus on su teele sellise naise toonud - ime!"; "Palun ära vaiki ja päästa end sellest, mis sinu peale tuleb. Sest ma olen SUUR NEEDUS."

Järgmised, 11. ja 12. augustil saadetud sõnumid sisaldavad juba ähvardusi.

"Kas sa pole ikkagi tõsiselt kaalunud võimalust minuga kohtuda? See võiks olla sulle selles elus väga vajalik kogemus. Saaksid teada olude tegelikud tagamaad ja tagajärjed ja hakkaksid ka oma rolli selles olukorras analüüsima. Nii süüdimatult ei saa oma elu ära elada. See võib kurvalt lõppeda. Julge tehtule ka otsa vaadata. Inimene peaks ju oma tegude eest vastutama, mitte peitu pugema. Arvan, et minuga kohtumine ks sulle suur sõbr. Kingitus. Mõtle."; "Kui sa minuga rääkida ei taha, siis tekitan sulle Pärnus avaliku hoora kuulsuse ja hoiatan sinu eest kõiki peresid. Mul on tõendid - arstitõendid ja muud tõestatud faktid. Ära alahinda mind. Teen sulle ära nii, nagu sina mulle. Mul pole kaotada midagi."

Pärast seda saatis Kairi Toomasele sõnumi, milles palus, et mehe naine lõpetaks sõnumite saatmise.

13. augustil sai Kairi Toomaselt vastuse: "Palun püüa mõista, et ta ei ole saanud siiani sellest üle. Rohkem enam sind keegi ei tülita."

Kasu polnud sellest lubadusest kõige vähematki. Paar päeva hiljem jätkusid sõnumid. "Kullakene! Sa pole mulle ikka raha saatnud. See oli ju meie ühine raha mis sa teenete eest said - nii otse kui kaudselt. Ma ei pea su rõõme kinni maksma. Ootan ülekannet."; "Teatavasti sul raha pole aga sa võta abl. meestega hooramine liisingusse - maksa järelmaksuga."

Kairi ei tea, kuidas poolteist aastat väldanud ahistamine lõpetada.

Lääne politseiprefektuuri Pärnu politseiosakonna kriminaaltalituse komissar Olev Tamman soovitab Kairil politseiga ühendust võtta, et juhtum väärteomenetlusega lahendada, samuti vahetada telefoninumber ning kaaluda oma isiklike õiguste kaitseks kohtusse pöördumist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles