Vana-Toomalt varastati vuntsid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

XXXI Tallinna vanalinna päevad toimuvad sel aastal kuni 2. juunini.

Sellega seoses on paljudel Tallinna kodanikel käed-jalad hommikust õhtuni tööd täis. Teiste seas peab pealinna saabunud külaliste eest hoolt kandma ka Tallinna vanim valvur, Vana-Toomas isiklikult.

Kuid ka kõige tublimatel tegijatel võib vahel viperusi juhtuda. Näiteks eile suutis oma vuntsid ära kaotada Vana-Toomas.

Vuntside kadumist märgates haaras vanahärrat esmalt paanika. Rauast mees arvas, et tema kullakallid vurrud on paharettide poolt alatult pihta pandud.

Vanahärrat pidi rahustama tõttama lausa hõbekõri ja hurmurkulm Uku Suviste isiklikult. Peale pisukest mõtlemist ja paanikahoogu, meenus Toomale siiski, et vuntsid olid ununenud vist hommikusi toimetusi tehes koju külmkapi peale.

Kiirelt tehti paar kõnet mobiiliga prouale, kuid ka sellest polnud abi. Maadam oli jõudnud juba kodunt lahkuda, et turult perele lõunasöögiks head ja paremat kraami hankida.

Vana-Toomale ulatas abikäe lõpuks noor siresäärne neiu, kes joonistas vanamehele vuntsid oma musta silmalaineriga.

Lõpp hea, kõik hea! Vanalinna päevad võisid muretult jätkuda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles