Feist annab augustis kontserdi Kadrioru lossi lilleaias

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kanada artist Feist jõuab albumi «Metals» Euroopa-tuuri raames ka Eestisse.
Kanada artist Feist jõuab albumi «Metals» Euroopa-tuuri raames ka Eestisse. Foto: Promopilt

Tuntud Kanada artist Feist jõuab albumi «Metals» Euroopa-tuuri raames ka Eestisse ning annab esmaspäeval, 13. augustil kontserdi Tallinnas Kadrioru lossi lilleaias.

Kanada laulja-lugudekirjutaja Leslie Feisti soolokarjäär algas «Monarch» albumi väljaandmisega 1999. aastal. Albumi lindistamise kõrvalt liitus laulja 2001. aastal ka Torontost pärit indi-rokk-kollektiiviga Broken Social Science. Feisti järgmisi sooloalbumeid «Let it Die» (2004) ja «The Reminder» (2007) saatis kriitikute tunnustus ja suur müügiedu, olles tänaseks müünud kokku üle 2.5 miljoni plaadi. Albumid on inspireeritud folgist, jazzist, unelevast Prantsuse popist ja diskost.

«Let It Die» tõi Feistile rahvusvahelise tuntuse, pääsedes erinevate riikide muusikaedetabelitesse ning pälvides 2005. aasta Juno Awards’il (Kanada Grammy) kolmest nominatsioonist kaks auhinda (Parim Alternatiivne Album ja Parim Uus Artist). Feisti järgmine stuudioalbum «The Reminder» (2007) teenis neli Grammy nominatsiooni, kuus Juno Awards auhinda ja Shortlist Music Prize tunnustuse, edukate albumite ja tuuritamise kõrvalt jõudis Feist teha koostööd Beckiga, salvestada muusikat koos Wilcoga ja valmistada koos visuaalkunstnikega dokumentaalfilmi albumile «The Reminder». Albumi teine singel «1234» valiti kolmanda põlvkonna iPod Nano reklaamklipi taustalooks ja sellest sai ülemaailmne hitt. «The Reminderist» sai album, mis tegi senisest indi-ringkonna lemmiklapsest rahvusvaheliselt tunnustatud staari.

Feisti neljas ja värskeim stuudioalbum «Metals» ilmus septembris 2011 ning pälvis kolm Juno Awards auhinda, sh. Aasta Album. «Metalsi» lugudes on süngemaid toone, tujukat helikeelt ja brutaalsust, mis kulmineerub hetketi intensiivseteks kõuekärgatusteks. Feist on ise albumit kommenteerinud: «Uuel plaadil on kaost, liikumist ja müra. Ma lasin vigadel tekkida, rohkem kui olen seda ehk varem söandanud, avastasin aga, et kui oled avatud ja annad võimaluse ning lased muusikal kulgeda ja avaneda, ei olegi tulemuseks vead. «Metalsi» loomisel olime me tundlikud ja justkui katsetasime õhku, nagu laevakapten teeb näpu keelega märjaks, et kontrollida, kust poolt tuul puhub.»

Alates neljapäevast, 31. maist on Feisti kontserdipiletid saadaval Piletilevis. Kokku tuleb Eestis ja Lätis müügile 1000 piletit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles