Maret Maripuu mõttetöö halvavad ilusad ilmad

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maret Maripuu
Maret Maripuu Foto: SCANPIX

Eliitkoolidel on tulnud idee jaotada koolilaste õppeaasta nelja veerandi asemel viieks osaks, tehes lisavaheaja veebruarikuus. See tähendaks õpilastele aga lühemat suvevaheaega kui senised kolm kuud. Maret Maripuu arvates on igal asjal kaks otsa.

«Kindlasti teeb see elu keerulisemaks neil vanematel, kelle lapsed käivad kahes erinevas koolis,» kommenteerib teemat ajakirjas Naised riigikogu liige ja ühe lapse ema Maret Maripuu.

«Aga eks me ole suvel mugavalt harjunud pika kolmekuulise vaheajaga ja siis on ka olemas vanavanemad, kes lastel silma peal hoida saavad. Ühenädalane vaheaeg talvel teeb elu raskemaks. Kui on ilus talv, saab väljas mängida ja puhata, siis jah. Aga kui ilmad on halvad, istuvad lapsed lihtsalt kodus arvuti taga,» muretseb Maripuu.

«Kui kevadel on juba ilmad ilusad, on endalgi raskem mõtteid koondada. Praegugi on keeruline lapsele öelda, et tule väljast tuppa ja hakka õppima! See teema vajab minu meelest laialdast avalikku diskussiooni, aga ei ole hetkel ka kõige põletavam probleem meie koolielus,» leiab naine.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles