41-aastaselt ollakse kõige seiklushimulisemad

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
41-aastaselt ollakse kõige seiklushimulisemad
41-aastaselt ollakse kõige seiklushimulisemad Foto: SCANPIX

Suurbritannias tehtud uuring näitas, et kõige seiklushimulisem ollakse 41-aastaselt, sest selleks ajaks on raha, et viie ellu unistusi,  mis olid 20. eluaastates.

Uuringu kohaselt on raha või õigemini raha puudumine see faktor, mille tõttu paljud unistused ja ettevõtmised tuleb edasi lükata, kirjutab Daily Mail.

56 protsendi küsitlusele vastanute sõnul on raha vähesus neil takistanud paljusid asju ellu viimast.

Samuti peeti takistusteks ajapuudust, perekonda ja igapäeva rutiini rakkes olemist.

Uurijad leidsid, et iga viies 18 – 24-aastane leidis seikluse eesmärgi telesaadetest. 14 protsenti peab seikluseks aga internetiavaruste uurimist.

39 protsenti vastanute sõnul suurenes neil koos vanuse kasvamisega ka seiklushimu.

Kõige seiklushimulisemana tunti end keskmiselt 41-aastaselt. Meeste seikluslikkuse tipp on 39-aastasena ja naistel 43-aastasena.

Rohkem kui pooled vastanutest arvavad, et keskeas algab teine noorus, mis paneb uusi asju katsetama.

Enamiku vastanute sõnul sunnib neid uusi tegevusi katsetama uudishimu. Samuti ollakse keskeas endas rohkem kindlamad ning usutakse, et kõik on võimalik.

Seikluse all mõeldakse eelkõige tegevusi looduses, näiteks mägironimist, matka või safarit.

Kuid paljud pidasid seikluse all silmas ka mingi uue asja, näiteks peotantsude õppimist.

Iga kolmas pidas seikluseks koos pere ja sõpradega telkimist looduskaunis kohas. 15 protsenti eelistas seljakotiga matkamist.

Uuringu tegijate sõnul näitas uuring, et unistusi ei maeta lõplikult maha ning kunagi ei ole liiga hilja midagi seikluslikku ette võtta ja end proovile panna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles