Ameerika bluusi suurkuju tuleb Eestisse

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lucky Peterson
Lucky Peterson Foto: www.augustibluus.ee

Käesoleval aastal 17. – 18. augustini toimuva festivali Augustibluus üheks peaesinejaks on Buffalost pärit Lucky Peterson.

 Tegemist on bluusimaailma imelapsega, kes jõudis koos kaasmaalastest staaridega lavale juba 3-aastasena. Kuuekümnendate lõpus astus 1964. aastal sündinud mees üles mitmetes USA üleriigilises telesaates koos bluusilegendide Willie Dixoni ja James Browniga ning viiesena ilmus tema esimene sooloalbum.

Lucky Peterson on mitmekülgne muusik, kes kirjutab ise muusikat, laulab, mängib kitarri ja klahvpille. Oma pika artistikarjääri jooksul on ta esinenud ning salvestanud koos paljude USA muusika suurkujudega. Juba 17- aastasena oli ta Etta Jamesi bändi kitarrist ning kogu tema ülejäänud elu on jätkunud tuuritades ning salvestades. Aastate jooksul on Petersonil ilmunud 14 sooloalbumit. Tema 2001. aastal ilmunud album oli ka Grammy nominendiks, lisaks on mehel ette näidata terve rida rahvusvahelisi bluusmuusika auhindu.

Viimastel aastatel on Peterson muutunud pisut paiksemaks ning armastab enda sõnul mängida muusikat peamiselt oma kiriku hüvanguks – seetõttu on Lucky Petersoni ja tema bändi esinemine Augustibluusil eriliseks sündmuseks. Peterson astub üles 5-liikmelise ansambliga,
kuhu kuulub ka tema tütar Tamara Peterson. Kokku toimub Augustibluusi seitsmel laval üle kahekümne kontserdi.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles