Rammumeeste suur jõukatsumine Tallinna vanalinnas

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rammumehed valmistuvad lennukit tõmbama.
Rammumehed valmistuvad lennukit tõmbama. Foto: SCANPIX

Teisipäeval, 29. mail kl 13 stardib Viru väravatest Põhja- ja Lõuna-Eesti rammumeeste inimsuuruste kummide kantimise võistlus. Vaatemängulise spordiala demonstatsioonesinemine juhatab sisse Raamummeste Grand Prix võistlussarja.
 


Kaks võistkonda katsuvad rammu 200-meetrisel distantsil, mis algab Viru väravatest ja lõpeb Olde Hansa esisel platsil. 1,7 meetri kõrguseid ja 290 kilo kaaluvaid traktorikumme kandivad mõlemas meeskonnas seitse rammumeest.

 

Ambitsioonikas ettevõtmine paneb proovile Eesti vägimeeste jõu, kes osalevad Rammumeeste Grand Prix kolmel etapil  - 8. juunil Pärnus, 16. juunil Vastseliinas ja 21. juulil Tallinnas. Rammummeste Grand Prix võitja selgitab välja tugevaima Eesti mehe.

 

Rammumehed on viimased kolm aastat silma paistnud üliinimlike vägitükkidega. Mullu liigutas 20-st rammumehest koosnev meeskond 20 tuhat tonni kaaluvat kruiisilaeva Baltic Queen.

Tunamullu tõmbasid rammumehed aga 200-tonnist diiselrongi ning 2009. aastal liigutas Andrus Murumets omal jõul 40 tuhat kilo kaaluvat Estonian Airi lennukit Boeing 737-500.

Kiika pilte rammumeeste möödunud aasta etteastetest!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles