Red Hot Chili Peppers kasutab kontserdi lavakujunduses kõrgtehnoloogilisi videolahendusi

Elu24.ee muusikatoimkond
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Red Hot Chili Peppers
Red Hot Chili Peppers Foto: fbiconcertclub

30. juulil Tallinna Lauluväljakul esinev maailma üks kuulsamaid ja edukamaid rokkbände RED HOT CHILI PEPPERS pakub pealtvaatajatele lisaks enda loomingu paremikule ka suurepärast valgus- ja videoshowd, kasutades lavakujunduses kõrgtehnoloogilisi videolahendusi. Baltikumi ainus välikontsert leiab aset bändi uue kauaoodatud maailmaturnee raames.


Bändi Red Hot Chili Peppers liikmete sõnul taheti uue maailmaturnee tarbeks kasutada kõige paremat, mida meelelahutustööstus on võimeline tänasel päeval pakkuma. Lavakujunduse eest vastutas maailmatuntud firma United Visual Artists, kellel on ette näidata koostööd selliste kuulsate artistidega nagu Massive Attack,  Jay-Z, Kylie Minogue, Robbie Williams ja George Michael.
 
Red Hot Chili Peppers'i uue maailmaturnee lavakujunduses kasutatakse mitmeid tipptasemel videolahendusi. Lava tagaosas asub ülisuur LED-paneel, mille üldpind on 120 ruutmeetrit. Samuti kujutab ka lava põrand endast suurt LED-ekraani üldpinnaga 252 ruutmeetrit.

Show ühe põhielemendina on kasutatud ka kaheksat suurt videoekraani, igaüks neist on 3 meetrit lai ja 10 meetrit kõrge. Lava kohal liikudes, pööreldes ja enda kuju muutes moodustavad need muljetavaldava dünaamilise ja kolmemõõtmelise videopildi.
 
Videoekraanide liikumisi kontrollib spetsiaalne Tait Navigator süsteem. See saadab ekraanide asendite, pöörlemiste ja avanemiste andmed erimoodulisse, mis automaatselt edastab nende peale  nii ettesalvestatud pildi kui ka «live»-pildi kontserdipaigas asuvatest kaameratest. Seda siis sõltumata sellest, kas videoekraanid on avanemas või pöörlemises.

Edastatav pilt peab kokku minema nii ekraanide hetkeasendiga kui ka bändi lugude sisuga. «Red Hot Chili Peppersi puhul on tegemist tõelise punk-rokk bändiga, kes improviseerib väga palju. Seega vaatamata sellele, et osa showst on eelnevalt sisseprogrammeeritud, täielikult valmis tehtud show ei läheks kunagi kokku Red Hot Chili Peppersi musikaalse spontaansusega,» rääkis United Visual Artistsi esindaja David Bajt.

Tema sõnul esitab tavaliselt bändi laulja Anthony Kiedis kontserdil esitatavate lugude nimekirja vaid 15 minutit enne show algust. «Seejärel sätime kiirelt videosüsteemi vastavalt sellele, mis lood ühes või teises linnas kõlama hakkavad,» lisas Bajt.
 
Red Hot Chili Peppersi lavakujunduse võtmeelemendiks on bändi logo, mille kuju on võetud aluseks nii lavapõranda, kui lava kohal olevate trasside võrgu projekteerimisel ja ülesehitamisel. «Bändile pidavat see väga meeldima ning trummar Chad Smith isegi nõudis endale kõrgendatud trummipoodiumi, et paremini videopõrandal jooksvat pilti show ajal näha,» kommenteeris David Bajt UVAst.

«Red Hot Chili Peppersi kontserdil kasutatav 360-kraadiliste liikuvate ekraanide tehnoloogia on sarnane sellega, mida kasutas oma viimasel maailmaturneel Iiri bänd U2, kuigi seda pole enne nii mitmekülgsel viisil veel rakendatud. Red Hot Chili Peppersi show visuaalne kujutaju on siiski täiesti erinev.

Terve lavakujundus on tehtud spetsiaalselt uue maailmaturnee tarbeks ning arvestades bändi logo põhimõtte kasutamist, ei saa seda pärast antud kontsertreisi lõppu mujal kasutada. Tegemist on niiöelda eksklusiivse tootega, mida saab näha vaid korra,» - lisas Bajt.
 
Maailma tuliseim bänd Red Hot Chili Peppers esineb Tallinna Lauluväljakul 30. juulil ainsa välikontserdiga Baltimaades. Tallinnas esitab bänd lugusid oma uuelt kauamängivalt «I'm With You» ja kindlasti ka valiku varasema loomingu paremikust - esitusele tulevad sellised lood nagu «Can't Stop», «The Adventures of Rain Dance Maggie», «Californication», «Otherside», «Give It Away», «Under The Bridge», «By The Way», «Dani California» jpt. Kontserdi erikülalisena astub lavale üles Inglismaa bänd The Vaccines.
 

Piletid Red Hot Chili Peppersi Tallinna Lauluväljaku kontserdile on müügil Ticketpro internetipoes aadressil www.ticketpro.ee ja kõigis Ticketpro müügipunktides ning Statoili teenindusjaamades üle Eesti.
 
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles