Pendlimees Veeliks Jalakas teab, kes võidab Eesti Laulu konkursi!

Anu Saagim
, peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pendlimees Veeliks Jalakas
Pendlimees Veeliks Jalakas Foto: Kanal 2

Täna uuritakse Eesti Televisioonis, milline lugu võiks võita konkursi EESTI LAUL 2009 finaalis, mis toimub 7. märtsil. Legendaarne pendlimees Veeliks Jalakas aitab määrata iga laulu energiasisaldust ja üks kümnest laulust saab temalt maksimumpunktid.

Saatejuhid vennad Kõrvitsad kasutavad laulukonkursi võimaliku võitja väljaselgitamiseks mitmeid tuntud ja eriskummalisi meetodeid.

«Tänaõhtust saadet peaksid vaatama kõik need inimesed, kes ei jõua finaalsaadet ära oodata, sest seekord saame me peaaegu kindlasti teada, kes võidab EESTI LAULU!»

«Jah, rikume meelega kõik huvitava ja tõmbame pinged maha. Tõe väljaselgitamises aitavad meid sellised eksperdid nagu näiteks kosmos, raisakotkas, salapärane Oatsi meetod ja vesi,» tutvustab Robert Kõrvits.

Muu hulgas on katsealusteks ka loomad, kelle aistingud ja meeled on palju teravamad kui inimestel. Võttemeeskond kinnitab, et ükski loom filmimise käigus kannatada ei saanud.

Laule testitakse ka pendli abil. Legendaarne pendlimees Veeliks Jalakas aitab määrata iga laulu energiasisaldust ehk kui palju head kosmilist energiat ühe laulu sees on.

Võib juba etteruttavalt öelda, et üks kümnest laulust saab täna ennustajalt tõepoolest maksimumpunktid!

Peale selle otsitakse lugusid tagurpidi mängides varjatud sõnumeid. «Muusikaajaloost on teada mitmeid näiteid, mil lugusid tagurpidi kuulates on tuvastatud suisa saatanlikke sõnumeid.»

«Näiteks Led Zeppelini lugudest või seksuaalseid alltekste Prince’i loomingust,» selgitab meetodi valikut ETV meelelahutussaadete toimetuse juhataja Mart Normet.

«Meie saate eesmärk on tuvastada siiski neid sõnumeid, mis viitaksid laulu võiduvõimalusele,» lisab ta.

Kõik tagurpidi laulud on juba praegu üleval aadressil www.etv.ee/eestilaul

EESTI LAULU palade testimisel tuleb appi ka füüsika. Näiteks katsetatakse, millise laulu sees on kõige kõvem tümakas ehk milline laul lööb kõige enam füüsikalisi laineid. Samuti otsitakse teaduslikult tõestatud seoseid artisti välimuse ja tema esitatava pala vahel.

Saatejuhtide katseid parima laulu otsimisel saab jälgida 21. veebruaril kell 21.35 algavas saates «EESTI LAUL 2009: Võitja ennustamine». 

Lisaks telerile näeb saadet samal ajal ka interneti vahendusel aadressil www.etv.ee/otse

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles