Järvsoo saatis noorena ERKI moeshowle paljad modellid maskidega

Rivo Veski
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ERKI Moeshowle saabujad ja publik.
Žüriiliige Aldo Järvsoo
ERKI Moeshowle saabujad ja publik. Žüriiliige Aldo Järvsoo Foto: Jelena Rudi

Moekunstnik ja ERKI Moeshow žüriiliige Aldo Järvsoo ütleb intervjuus Elu24-le, et on tänase showga rahul ja hindab Eesti noorte taset üritusel esindatud välistööde kõrval kohati iseloomukamaks.

«Arvestades noorust, pole mingit vahet välismaa ja Eesti noorte moedisainil. Taseme vahe võib peituda üksnes mastaapides - rahasummad, inimmassid,» märgib Järvsoo.

«Eesti tase on isegi natuke funkym kui välismaa tase. Olen näinud välismaa analoogseid showsid, kus tehakse ikkagi kleite, seelikuid, toppe. See ei ole disain, see on moekunst.»

Järvsoo usub, et kui noorelt on võimalik mõelda suurelt, ei peaks oma fantaasiat piirama kleitide, seelikute ja toppidega. «Kui sa juba noorelt teed asju, millele annab lihtsalt nimetust panna, siis näitab see ju seda, et loovus puudub.»

«Arvestades seda, et ise saatsin kunagi ERKI-le täiesti paljad modellid, kellel olid maskid ees, ja praegu teen ma selliseid korralike daamikleite, tuleb nentida, et mul on loovuse näitamisega noorena hästi läinud,» räägib mees.

Järvsoole käib närvidele, kui keegi saadab lavale minikleidi kingadega ja arvab, et see on jube cool. «ERKI Moeshow on koht, kus sa näitad, mis sul mõttes on. Hiljem on jube raske,» teab karastunud moelooja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles