Solarises astuvad üles kunagised lapstähed

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maarja Tali
Maarja Tali Foto: Erakogu



Sel nädalavahetusel, 26. ja 27. mail kinos Artis ja Solarise keskuses toimuval Euroopa lastefilmide festivalil toimuvad tasuta meediakoolitused lapsevanematele saavad väärika punkti Henry Kõrvitsa juhitava vestlusringiga meedia tähelepanu all üles kasvamisest, millest võtavad osa kunagised lapstähed.


Solarise keskuse Apollo raamatupoes pühapäeval, 27. mail kl 16 algaval ümarlaual on muusikute-näitlejate Kõrvitsate dünastiat esindava muusiku Henry Kõrvitsa alias Genka vestluskaaslasteks kunagine laulutäht ja filmi «Kevad südames» staar Toomas Uibo, 1980. aastatel mitmes laste telelavastuses peaosas mänginud stilistiametit pidav Maarja Tali ning noorukese lauljana Eurovisiooni rambivalgusse tõusnud Jaanika Sillamaa. Viimane koolitab nüüd ise noori staarihakatisi ning puutub laste meediaihalusega Kaari Sillamaa Laste Kaunite Kunstide Kooli tundides igapäevaselt kokku.

Juttu tuleb sellest, kuivõrd tuntud inimesed saavad oma lapsi meedia liigse tähelepanu eest kaitsta, kui palju tähelepanu on liiga palju ning kuidas seda paratamatust kasulikuks kogemuseks pöörata. Puudutamata ei jää ka teemad, mis seotud laste andekusega ning vanemate ja laste sooviga seda eksponeerida.

Lastefilmide festivali raames toimuvad Apollo raamatupoes veel Tallinna Ülikooli kasvatusteaduste doktorandi Kristi Vinteri lapsevanematele suunatud loengud «Meediast lastele tulenevad ohud» 26. mail kell 16 ja «Lastefilm kui mitmekülgse õppimise vahend» 27. mail kl 13 ning Tallinna Ülikooli Balti Filmi- ja Meediakooli juhi Katrin Saksa loeng «Laps, meedia ja seadused» 26. mail kl 13.

Festivali filmiseansid toimuvad kinos Artis alates kell 11:00 ning ekraanidel on nii tuliuued, alles eeloleval suvel kinoekraanidele jõudvad eestikeelsed laste- ja perefilmid, kui ka möödunud aasta parimad palad. Festivali lõpetab kodumaise animafilmi «Lotte ja kuukivi saladus» nägemispuudega lastele mõeldud kirjeldustõlke esmaesitlus, mida on põnev proovida ka tervetel lastel.

Festivali meelelahutusprogrammis osalevad veel Kinobuss, mis tutvustab lastele Solarise keskuse aatriumis eriefekte rohelise ekraani taustal, Miia-Milla-Manda lastemuuseum meisterdamistundidega ning Jänku-Juss, kes õpetab mudilasi liiklema. Programmi tutvustavad Tallinna Linnateatri näitlejad Külli Teetamm ja Andero Ermel, kelle pere on ära vaadanud pea kõik Eesti kinodesse jõudnud Euroopa lastefilmid.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles