Mehed eelistavad üheöösuhteks rumalaid naisi?

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mehed eelistavad üheöösuhteks rumalaid naisi?
Mehed eelistavad üheöösuhteks rumalaid naisi? Foto: SCANPIX

Mis puudutab meeste partnerivalikut, siis mehed ei otsi üheöösuhteks sarmikaid ja intelligentseid naisi, vaid naisi, kes paistavad rumalad ja on lihtsalt kättesaadavad.

USA Austini ülikooli sotsiaaluurija Cari Goetz ja te kolleegid püstitasid niinimetatud seksuaalse ärakasutamisvõimaluse hüpoteesi, mis põhineb sellele, et mehed ja naised suhtuvad seksi ja järglaste saamisse erinevalt, edastab Daily Mail.

Naised on üsna ettevaatlikud juhuseksi ja üheöö suhte kohapealt. Mehed seevastu harrastavad juhuseksi üsna sageli.

Põhjuseks on ka bioloogia – naistel on munarakke vähe ja need on väärtuslikud, mehel seevastu on spermatosoide miljardeid ning neid võib «raisata».

Naistel on munarakke vähem, need on selle tõttu väärtuslikumad. See on üheks põhjuseks, miks naised ei astu nii sageli kui mehed juhuslikesse vahekordadesse.

Teadlaste hüpoteesi kohaselt valivad mehed lühiajaliseks ja üheöösuhteks naised, kes on juhmid, rumalad ja seksuaalselt kättesaadavad.

Evolutsioonipsühholoogia seisukohalt tähendab seksuaalne kättesaadavus seda, et naise on  nõus ja valmis ning kergelt mõjutatav seksi suhtes. Seda isegi juhul kui ta on kas prostituut või nümfomaan.

Uurijad palusid üliõpilastest katsealustel nimetada mingeid tegevusi, kehakeelt, suhtumist ja isikuomadusi, mis näitavad madalat intelligentsust, joobes olekut ja tüdimust.

Teadlased panid kokku 88 märgist koosneva nimekirja, mis käivad naiste kohta, kes on meeste lähenemise suhtes väga avatud ja vastuvõtlikud.

Nimekirjas on sellised asjad nagu keelega üle huulte tõmbamine, üle õla pilk, uimane olek, joobes olek, liibuv riietus, ebaintelligentsus, tähelepanu otsimine ja rindade eksponeerimine.

Goetz ja ta kolleegid otsisid internetist fotod, millel olid naised, kes vastavalt käitusid või olid.

Neid fotosid näidati 76 meessoost katsealusele, kes pidid ütlema, kui seksikaks nad naisi pidasid ja kui kättesaadavad need naised on. Samuti tuli meestel öelda, milliseid naisi nad eelistavad lühiajaliseks ja milliseid pikaajaliseks suhteks.

Uuring näitas, et mehed ei huvitunud paksudest ega väga lühikest kasvu naistest. Katsealused ei näinud neis atraktiivseid partnereid, keda saaks voodisse meelitada.

Uuring paljastas, et mehed eelistasid fotodel nähtud naistest juhuseksiks rumala või lapseliku, uimase või joobes välimusega naisi.

Samas aga peeti vähe intelligentseid ja inertseid naisi atraktiivsemateks kui nende intelligentseid suguõdesid, kuid seda vaid siis, kui sooviti lühiajalist suhet.

Kui aga meestelt küsiti, kas nad vähese intelligentsusega ja kergelt kättesaadavaid naisi tahavad ka tüdruksõpradeks ja abikaasadeks, siis ei nähtud neis naistest enam seksikust.

Tehti veel järeluuring, milles uurija David Lewis ja ta kolleegid näitasid samu fotosid 72 heteromehele. Selles uuringus võeti arvesse ka meeste isikuomadusi ning seksuaalsoove.

Uuring paljastas, et juhusuhteid harrastavatel meestel puudus empaatia ja soojus ning nad olid varmamad naisi ära kasutama.

Uurijate sõnul ei saa kõiki mehi siiski ühte patta panna, sest mitte kõik mehed ei soovi sagedasi juhu- ja üheöösuhteid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles