Supermani ja teiste kangelaste abil saaks ajaloo ümber kirjutada?

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Supermani ja teiste kangelaste abil saaks ajaloo ümber kirjutada?
Supermani ja teiste kangelaste abil saaks ajaloo ümber kirjutada? Foto: SCANPIX

Indoneesia fotograaf Agan Harahap lisas Teise maailmasõja päevil ja hiljem tehtud fotodele koomiksitest ja filmidest tuntud superkangelased.

Harahapi sõnul saaks Spidermani, Supermani ja teiste kangelaste abil ajaloo ümber kirjutada, edastab Daily Mail.

Fotograafi sõnul meeldib talle unistada, mis võiks saada siis, kui need superkangelased tõesti olemas oleksid ja millist rolli nad globaalsetes konfliktides mängiksid.

Prantsusmaal Normandias 1944. aasta juunis peetud Cherbourgi lahingus said liitlased võidu. Harahapi fotol on selleks võtmetegelaseks Ämblikmees.

Supermani on aga näha koos liitlasvägede sõduritega Baierimaal Neuschwansteini lossi treppidel 1945. aastal. Sõdurid korjavad kokku lossi kunstiväärtusi.

Harahapi sõnul annab kangelaste lisamine vanadele fotodele nagu uue ja samas humoorika tähenduse.

Darth Vaderit on fotol näha 1945. aasta Jalta konverentsil poseerimas koos kolme suure poliitiku – Briti peaministri Winston Churchilli, USA presidendi Franklin Roosevelti ja Nõukogude Liidu diktaatori Jossif Staliniga.

Kapten Ameerika on aga koos Natsi-Saksamaa politsei- ja julgeolekujõujuhi Heinrich Himmleriga Valgevenes Minskis 1941. aastal uurimas sõjavangide laagrit.

Veel ühel fotol, mis pärineb sõjajärgsest ajast 1959. aastast, on Batmani näha koos Kuuba juhi Fidel Castroga.

Alan Moore`i koomiksi «V for vendetta» kangelane annab koos Wermachti sõduritega 1944. aastal liitlastele alla. Fotograafi sõnul ei ole sellel pildil «V», mitte võidu märk, vaid «vee` give up» (anname alla).

Veel ühel fotol on näha afgaanidest vastupanuliikumise tegelasi, kes saabuvad pärast Nõukogude Liidu väe hävitamist 1986. aastal koju. Nendega on kaasas superkangelane Hulk. Kui foto on mustvalge, siis Hulk on roheline.

On ka foto, mille on näha Jokkerit Teise maailmasõja ajal ühe Moskva hotelli katusel seismas. Fotograafi sõnul sai Jokker sõnumi, et ta igipõline vaenlane Batman on astunud sõtta.

Pilte vaata siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles