ERR toob iseseisvuspäeva vaatajani

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tänavust Kaitsejõudude paraadi näitab rahvusringhääling kahel kanalil.
Tänavust Kaitsejõudude paraadi näitab rahvusringhääling kahel kanalil. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Eesti Vabariigi 91. aastapäeva ülekandeid saab vaadata teisipäeval nii ETVs, ETV2s kui internetis.

ERRi meediasuhete juhi Anneli Tõevere-Kauri teatel on iseseisvuspäeva ülekanded vaadatavad tänavu kahel kanalil.

Kaitsejõudude paraadi Narvas ja Eesti Vabariigi 91. aastapäeva kontserti näeb ETV2s venekeelsete kommentaaridega. Internetis vahendab ülekandeid

ETV kodulehekülg,

samuti rahvusringhäälingu venekeelne uudisteportaal Novosti.

Vabariigi aastapäeva esimene pidulik sündmus on rahvuslipu heiskamine päikesetõusu ajal. ETV otseülekanne lipuheiskamisest Narvas ja Tallinnas algab kell 7.17. Sündmust kommenteerib reporter Sven Paulus. Režissöörid Tarvo Mölder ja Tarmo Krimm.

Kell 10.55 algab ülekanne kaitsejõudude paraadist Narvas Peetri platsil, kommenteerivad Andres Kuusk ja major Peeter Tali.

Oikumeenilist jumalateenistust Narva Aleksandri kirikus saab ETV vahendusel vaadata kell 13. Jutlustab EELK peapiiskop Andres Põder. Kaasa teenivad Moskva Patriarhaadi EÕK metropoliit Kornelius, Eesti Rooma-Katoliku Kiriku piiskop Philippe Jourdan, EELK Narva Aleksandri koguduse õpetaja Villu Jürjo, õpetaja Oleg Sevastjanov ja diakon Andrei Kilin.

Otseülekanne pidulikust kontserdist ja presidendi ning proua Evelin Ilvese vastuvõtust algab kell 17.55. Aasta tähtsaim kõne, kontsert ja kätlemistseremoonia jõuavad eestimaalasteni Jõhvi kontserdimajast. Kontserdi lavastaja on Üllar Saaremäe. Saatejuhid Monika Tamla, Meelis Kompus ja Roald Johannson, režissöör Marek Miil.

ETV2 näitab kaitsejõudude paraadi Narvas venekeelse kommentaariga algusega kell 10.55. Kommenteerib Nikolai Loštšin.

Kell 17.55 näitab ETV2 Eesti Vabariigi 91. aastapäeva pidulikku kontserti, mida kommenteerib vene keeles Maksim Rogalski.

Kontserdi järel kell 19 on venekeelsete subtiitritega eetris Mati Talviku sarja "Eesti aja lood" iseseisvuspäevast jutustav osa.

Kell 21.05 näitab ETV2 äsjavalminud dokumentaalfilmi "Seal, kus lõpeb luule" (Eesti 2009).

Argo Okki dokumentaalfilmi aluseks on Eesti Vabariigi riiklikud tähtpäevad. Püütakse märgata detaile, mis on meie silmale tavapärased ja seetõttu märkamatud.

Kõnetatakse kaasaegseid, sõna saavad kunstnik, kirjanik, ajaloolane, õpetaja, sõdur, teadlane ja helilooja, et avada oma kreedo või jätta see avastamiseks vaatajale.
Ülekandeid venekeelsete kommentaaridega saab vaadata ka internetis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles