Jalgpalli EMi ennustajaks valiti siga

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siga
Siga Foto: SCANPIX

Kui 2010. aasta jalgpalli maailmameistrivõistluse matšide tulemusi ennustas kaheksajalg Paul, siis sellel suvel Ukrainas ja Poolas toimuvatel Euroopa jalgpallimeistrivõistlustel on ennustajaks siga.

Kiievi linnavalitsus kinnitas sea valimist järgmisel kuul algavate jalgpallilahingute ennustajaks, edastab Reuters.

«Tegemist on unikaalse Ukraina sea ja selgeltnägijaga, kes tunneb jalgpalli müsteeriume. Ennustus edastatakse meistrivõistluste ajal iga päev kell 16.00 enne matše,» seisis teates.

Saksamaal ennustajaks olnud kaheksajalg Paul suutis võitja teha kindlaks kõigil seitsmel mängul, milles mängis Saksamaa koondis.

Oberhauseni akvaariumis elanud Paul ennustas ka seda, et Lõuna-Aafrika vabariis toimunud MMil saab Hispaania maailmameistriks lüües Hollandit. Finaalmängu seis jäi 1:0.

Kiievi võimude sõnul soovivad nad seaga samalaadse eksperimendi läbi viia.

«Igasugused loomadest ennustajad on alates kaheksajalg Paulist väga populaarseks muutunud,» selgitati.

Möödunud aastal Tšehhis toimunud jäähoki maailmameistrivõistlustel ennustas tulemusi näiteks kahe peaga kilpkonn Magdalena.

Saksamaal oli ka opossum Heidi, kelle abil püüti ennustada, millised filmid ja staarid saavad selle aasta alguses Oscarid. Heidi suri möödunud aasta septembris.

UEFA Euro 2012 on Euroopa jalgpalliriikide 14. meistrivõistlusteks jalgpallis. Finaalturniir peetakse Poolas ja Ukrainas 8. juunist – 1. juulini.

Need on viimased Euroopa meistrivõistlused, kus finaalturniiril osaleb 16 meeskonda. Alates 2016. aasta Euroopa meistrivõistlustest suureneb finaalturniiril osalejate arv 24-ni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles