Suvel jõuab Endla teatri lavale triller

Silja Joon
, kultuuritoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suvehooaega alustab Endla 3. juulil, kui esietendub Frederick Knotti "Pimedusega löödud", lavastajaks Tiit Palu.
Suvehooaega alustab Endla 3. juulil, kui esietendub Frederick Knotti "Pimedusega löödud", lavastajaks Tiit Palu. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Endla teatri suvehooaeg möödub selgi aastal teatrimaja kaitsvate seinte vahel ja publiku ette tuuakse Frederick Knotti kirjutatud psühholoogiline triller.

Suvehooaega alustab Endla 3. juulil, kui esietendub Frederick Knotti "Pimedusega löödud", lavastajaks Tiit Palu.

Endla teatri direktor Ain Roost märkis, et 2008. aasta oli Endlale hea. See tõi teatrisaali viimase kümne aasta rekordarvu publikut (kui välja arvata 2002. aasta, kui see arv oli suurem tänu vabaõhulavastuse külastajaskonnale).

"Juba mitmel aastal pole Endla teinud suvel vabaõhulavastust. Ka lähiaastatel ei võta teater endale riske, et tuua mõni lavastus välja vabas õhus. Majanduskriis ja halb ilm on vabaõhulavastuse hirmsaimad vaenlased," tõdes Roost. "Riik on vähendanud ja on veel vähendamas toetust teatrile. Maksud ja toorainete hinnad on kasvanud, mis tingis selle aasta algul piletihinna tõusu. Riigieelarve vähendamisega oleme sunnitud teatri kulusid kärpima."

Lugu, mis juulis Endla teatri lavale jõuab, on järgmine: Sam Hendrix kohtub Toronto lennuväljal ühe meeleheitel naisega ja toimetab tema palvel üle Kanada-USA piiri portselannuku - kingituse naise haigele lapsele.

Heausklik Sam ei oska aimatagi, et nukk on täidetud heroiiniga. Peatselt saabub grupp külmaverelisi kurjategijaid tema New Yorgi kodu ukse taha, mille avab tema pime ja usaldav abikaasa Susy, kes on üksi koju jäänud.

Psühholoogiline triller - žanr, mille tegi maailmatuntuks Alfred Hitchcock - otsib vastust küsimusele, kas hirmutavam on silmale nähtav kurjus või see, mis on nähtamatu.

Lavastuse kunstnik on Silver Vahtre. Osades Karin Tammaru, Jaan Rekkor jt.

Suvehooaeg, mille jooksul mängitakse kuu aja jooksul läbi kogu täiskasvanutele mõeldud repertuaar, kestab 2. augustini.

Suvehooaja piletid lähevad müüki juba 1. märtsist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles