Külalised on tagasi, et luua uut muusikat

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Külalised
Külalised Foto: promo

Pärast paariaastast loome ja kontsertpausi ning koosseisumuutusi jõuab kuulajate ette Külaliste uus singel «Paradiis».

«Lugu räägib kohast, mis on igaühe südames ja hinges kogu aeg olemas aga mida tihti ei märka või peetakse nii tavaliseks, et tundub nagu teda polekski. Moraali me ei loe, loodetavasti aitab meie hiliskevadine muusikaline mõtisklus Sul iseenda paradiisi avastada,» iseloomustavad Külalised uut singlid. Laulu sõnad kirjutasid Toomas ja Mai ning rütmi ja meloodia lõid Tarmo ja Rain.

Bändis mängib trummidel nagu ikka Tarmo Kiuru, kenad klahvipartiid tulevad Rain Rämmali käte alt ja laulul-räpil lasevad kõlada Tommyboy ja Mai Leemet. Külalistes on ka kaks täiesti uut pillimeest – Margus Alviste bassil ja Mihkel Pilt kitarril.

Margusele on bass olnud lahutamatuks kaaslaseks juba üle 30 aasta. Ta ütleb enda kohta nii: «See on instrument, mis annab muusikale vundamendi, määratledes ära akordi ning liites rütmi ja harmoonia toimivaks tervikuks. Bass loob kuulajates emotsiooni, võimaldades muusikast saada naudingut ja energiat.  See on ravim halva tuju ja vihmase ilma poolt tingitud seisundite ravimiseks. Seega - 30 aastat bassiteraapiat ansamblites Vanemõde, Just Knud Qvigstad, Funki Factori ja nüüd ka Külalistes. Olen mänginud veel paljude muusikutega, salvestanud ja andnud kontserte näiteks Katreese Barnes'i, Marju Kuudi ja mitmete teiste artistidega. Minu eeskujuks muusikuna on elu ise, kuid inspiratsiooni on pakkunud paljud head sõbrad kolleegid-bassimängijad Heigo Mirka, Toivo Unt, Ndioba, James Werts. Maailma mastaabis James Jamerson, Jaco Pastorius, David Tyson, Me'Shell NdegeOcello, Randy Hope Taylor jt.»

Kitarrist Mihkel sõnas aga enese tutvustamiseks järgmist: «Alustasin muusikaõpinguid 6 aastaselt klaveri erialal. Naasin uuesti kitarri juurde 15 aastaselt. Suurimad mõjutajad kitarrimängu õpingutel olid Steve Morse ja Paul Gilbert. Hiljem jätkasin teed Georg Otsa nim. Tallinna muusikakoolis, kus tegin tutvust jazzi, funky ja teiste rütmimuusika žanritega. Mõned lemmik bändid/artistid Jeff Beck, Muse, Zero7, Deep Purple, Frank Zappa, Jaga Jazzist, Liquid Tension Experiment. Muusikaliselt olen eneseotsingu ja eneseteostuse pika tee alguses.»

Külaliste pikem plaan on kokku panna vahepeal pähe kogunenud ideedest üks meeleolukas album ning anda juba esimestel suvekuudel mõned kontserdid erinevates kaunites Eestimaa paikades.

Hoia ennast Külaliste tegemistega kursis Facebookis.
KUULA ja laadi tasuta alla uus lugu «Paradiis».

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles