Juure ja Saagimi arvates on mõjukaim eestlane Evelin Ilves

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bastioni Beself kollektsiooni esitlus Tallinna Lennujaamas 2. märtsil 2012
Evelin Ilves
Bastioni Beself kollektsiooni esitlus Tallinna Lennujaamas 2. märtsil 2012 Evelin Ilves Foto: Jelena Rudi

Ajakiri Forbes nimetas äsja maailma tänavuseks kõige mõjuvõimsamaks kuulsuseks popdiiva Jennifer Lopezi, sest ta teenis viimase aastaga 52 miljonit dollarit ja on «tohutult kuulus» oma muusika, ettevõtmiste ja talendisaates «American Idol» osalemise pärast.

Forbes arvestas mõjukate edetabeli koostamisel staaride sissetulekut, ajakirjanduses figureerimist ja populaarsust sotsiaalmeedias.

Meie kohalike kuulsuste mõjukuse üle arutlevad Õhtulehe veergudel aga tuntud psühhiaater Jüri Ennet, portaalis Elu24 staaride elu kajastamisega tegelev Anu Saagim ning alailma telesaadetes seltskonnasündmusi arvustavad Mart Juur ja Heimar Lenk.

Anu Saagimile tuleb Eesti mõjukate staaridega seoses kohe meelde presidendiproua Evelin Ilvese nimi. Tõepoolest – Evelini ametlikku lehekülge Facebookis, kus ta oma elusündmusi lihtrahvaga jagab, jälgib 12 832 inimest.

«Ma arvan, et Evelin lööb kõik üle! Ma mõtlen oma seisukohalt, kelle arvamus mind huvitaks ja kelle arvamust ma aktsepteeriks,» räägib Saagim.

«Mulle läks ta arvamus korda, kui ta tõstis esile kõik need transrasvad ja kräpptoidud ning tegi inimestele puust ja punaseks selgeks, et need on kahjulikud.»

«Naerdi tema üle mis naerdi, mõnitati mis mõnitati, aga midagi on ette võetud ja Kalevi kommides pole enam transrasvu ja kohukese šokolaadikate on nüüd samuti tervislikumaks muudetud,» toob Saagim näite, kuidas meie presidendiproua teda mõjutanud on.

«Ma tõesti plaksutan tema hulljulgetele sõnavõttudele! Need tunduvad alguses veidrad ja ajavad rahva marru, aga tegelikult on need puhas tõde,» lisab Saagim.

Mart Juur on Saagimiga täielikult nõus. «Ta annab head eeskuju, propageerib igasuguseid tervislikke asju, algatab diskussioone, ajab inimesi naerma. Sageli kukuvad tema üritused läbi, aga ta on väga aktiivne ja üldiselt ikka pannakse tähele, mida ta teeb või räägib,» arutleb Juur.

Heimar Lenk usub aga, et presidendipaar ei ole Eesti elu kuidagi mõjutanud.

Jüri Ennet ei oska taas Evelin Ilvesest midagi arvata.

Kes on aga sinu arvates hetkel mõjukaim eestlane? 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles