Donna Summerile sai saatuslikuks 9/11 plahvatustolm?

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Donna Summer (26. mai 2006)
Donna Summer (26. mai 2006) Foto: SCANPIX

Diskolegend Donna Summer suri neljapäeval 63-aastaselt kopsuvähi tagajärjel ja arvatakse, et haiguse põhjustas 2001. aasta terrorirünnakute järel tekkinud mürgine tolm.

Naine viibis oma New Yorgi korteris, kui al-Qaeda kaaperdatud lennukid lähedalasuvatesse kaksiktornidesse sööstsid, kirjutab The Sun. Plahvatus vallandas asbesti, pliid ja elavhõbedat sisaldava tolmupilve ning arvatakse, et lauljatar pidas just seda oma haiguse tekitajaks.

Summeril olevat ka juba mitmed kuud enne septembriõuduste toimumist halb eelaimus olnud. 2008. aastal antud intervjuus meenutas naine: «Jalutasime abikaasaga tänaval. Mul oli imelik tunne. Ütlesin: «Kallis, ma tunnetan terrorismi, kõrgel pilvelõhkujate otsas.» Teadsin, et midagi juhtub. Ja kui see toimuski, sain vapustuse.»

2001. aasta 11. septembri terrorirünnakutes hukkus ligi 3000 inimest, kuid ohvreid lisandub ka üle kümne aasta hiljem. Arvatakse, et tolmu kätte jäänud inimestest on surnud tuhatkond, nendest 350 vähi tõttu. Õnnetuspaigal viibinud politseinike vähijuhtumite arv on kolmekordistunud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles