Suri diskokuninganna Donna Summer

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Donna Summer (26. mai 2006)
Donna Summer (26. mai 2006) Foto: SCANPIX

Ameerika lauljatar Donna Summer suri täna hommikul Floridas 63-aastasena.

TMZ andmetel põdes naine vähki ja ta üritas oma haiguse tõsidust varjata. Vaid paar nädalat tagasi paistis staari tervis korras olevat.

Summer oli üks diskoajastu populaarseimaid artiste ning koos produtsent Giorgio Moroderiga defineerisid nad selle žanri. Tal oli ka suur mõju süntpopile ja tantsumuusikale. Summerit pidasid eeskujuks näiteks Madonna, David Bowie ja Bruce Springsteen.

Summer, sünninimega LaDonna Adrian Gaines, kasvas üles Bostonis ja alustas laulmist kiriku gospelkooris. Professionaalne lavakarjäär sai alguse 1960. aastatel Saksa muusikalis «Hair», mille tõttu ta kodumaalt ära kolis.

Summeri esimene sooloalbum ilmus 1971. aastal, kuid tõelise läbimurde tõi koostöö itaallasest süntesaatoripioneeri Moroderiga - 1975. aastal ilmunud «Love to Love You Baby» oli esimene tema 29st Briti Top40sse jõudnud singlist. 1970. aastate suuremateks hittideks olid «Last Dance», «Hot Stuff» ja «Bad Girls». 80ndatel edutee jätkus ning populaarsuse saavutasid said lood «She Works Hard for the Money» and «This Time I Know It's for Real».

Summer võitis ühtekokku viis Grammy auhinda.

Summer abiellus 1980. aastal Brooklyn Dreamsi laulja Bruce Sudanoga ning nad said kaks last.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles