Eesti Maanteemuuseumis näidatakse esmakordselt autokino

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Keskpäevane praam»
«Keskpäevane praam» Foto: Kaader filmist

Eesti Maanteemuuseum näitab sel laupäeval, 19. mail esmakordselt autokino - vaatajate ette jõuab Nõukogude Liidu esimene katastroofifilm «Keskpäevane praam».

Filmi juhatab sisse PÖFFi peakorraldaja Tiina Lokk.

«Eesti ja tollases Nõukogude kinoajaloos on filmil „Keskpäevane praam“ kindlasti oma koht,» rääkis Lokk. «See on üks neist filmidest mida toona kritiseeriti, sest tol ajal polnud kombeks teha meelelahutuslikku kino, žanrikinost kõnelemata,» rääkis Lokk.

««Keskpäevane praam» on puhtalt žanrikino, tegemist on Nõukogde Liidu esimese katastroofifilmiga, mida iseloomustab erakordselt hästi kirjutatud, hea struktuuriga stsenaarium - kõik algab ekspositsioonist, hästi on valitud karakterid- näitlejad, pinge muudkui kasvab,» iseloomustas Lokk linateost.

Külastajad on maanteemuuseumisse kinoööle oodatud 19. mail alates kell 19 - üritus on tasuta. Muuseumiööd alustatakse koguperemänguga «Mis filmist?» Mängus osalejad saavad rännata ajaloolises teeruumis, otsida ning tuvastada käibefraase tuntud eesti filmidest.

Samuti leiavad tutvustamist maanteemuuseumi «filmistaarid» - saab teada, millised maanteemuuseumi eksponaadid on kaasa löönud kodumaiste ja rahvusvaheliste filmide ja seriaalide tegemisel.

Avatud on ka maanteemuuseumi püsinäitus «Tee ajalugu», samuti hooajanäitus «Laadawärk». Toimuvad väljasõidud postitõllaga mööda hämarduvat postiteed ning pimedasõidud liikluslinnas. «Keskpäevane praam» linastub autokinos kell 21.45.

Täpsemat infot maanteemuuseumi kohta leiab siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles