Miks Nõia-Intsult konfiskeeriti vanglas raadio?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reality-staar Indrek Leibur ehk Nõia-Ints
Reality-staar Indrek Leibur ehk Nõia-Ints Foto: TV3

Pole see Nõia-Intsu vanglaelu mingi meelakkumine. Mehelt konfiskeeriti hiljuti raadio ja nõid ise kupatati nädalaks kartsa vee ja leiva peale.

«Mult võeti möödunud nädalal raadio ära. Põhjus oli imelik. Öeldi, et sellel on vale pistikuots. Liiga jäme,» kurdab Nõia-Ints vanglatöötajate poolt viljeldavat ränka ülekohut ning on kurb, et ei saa raadio vahendusel Eurovisiooni lauluvõistlust kuulata.

«Tagatipuks pandi mind ka kartsa, sest tulin duširuumist ilma särgita välja,» lisab Ints. «Vanglas on selline kord, et ilma T-särgita vangla territooriumil ringi patseerida ei tohi. Aga mul läks särk duširuumis märjaks ja ma ei tahtnud seda selga panna. Ja kohe laksati selle eest nädala jagu kartsa.»

«Aga kartsas on kehv olla. Seal on küll voodi, aga hommikul vara võetakse madrats ära ja õhtul hilja antakse tagasi, et päeval külitada ei saaks,» seletab staarnõid.

«Vähe sellest, et mulle pea kaheksa aastat vanglat laksati, siis nüüd on mind otsustatud ka vanglas iga pisiasja eest karistada. Aga nii inimest ei kasvata ju. Ainult ränka viha külvatakse hinge.»

«Olen südamelt ja hingelt hea inimene. Olen inimesi aidanud, olen ka oma riiki aidanud. Aga nüüd olen Eesti riigis väga pettunud, sest nad on teinud vangimajast väga kurjade inimeste kasvulava,» arvab pikisilmi ringkonnakohtu otsust ootav Ints.

«Vangla ei tohiks tänapäeval olla enam nii ebaõiglane, sest tahetakse ju inimesi siin ka ümber kasvatada. Aga praegune käitumine teeb paljudest vangidest vihased inimesed ja vabanedes valatakse kõik see viha süütute inimeste peale välja.»

«Te näete ju ise, mis toimub. Tapmised, vägistamised, röövimised... Kõik algab siit ju pihta. Usun, et kui siin oleks kõik korras, oleks meil vabaduses vähem isikuvastaseid kuritegusid,» on Nõia-Ints veendunud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles