Eeslid ei ole lollid ega kangekaelsed?

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesel
Eesel Foto: SCANPIX

Londoni ülikooli Aasia ja Aafrika uuringute keskuse korraldatud konverentsil jõuti järeldusele, et eeslid ja muulad ei ole tegelikult kangekaelsed.

Briti eeslite kaitsekeskuse esindaja Ben Harti sõnul on eeslite ja muulade kohta levinud arusaam, et need loomad on kangekaelsed ja rumalad, kirjutab metro.co.uk.

«Eesleid peetakse rumalateks ja kangekaelseteks, kuna nende käitumist võrreldakse tavaliselt hobuste omaga. Kuid need kaks liiki on täiesti erinevad ja mitte võrreldavad,» tõdes Hart.

Ta lisas, et on metsikud eeslid ja kodustatud eeslid, kes on oma olemuselt ja käitumiselt samuti erinevad.

«Eeslite kohta kasutatakse tihtipeale väljendit, et nad on nagu suurte kõrvadega alamõõdulised hobused. Kuid eeslid ei ole hobused ja hobused ei ole eeslid,» jätkas Hart.

Juba enne meie ajaarvamise algust peeti eesleid põikpäisteks ja kangekaelseteks. Vana-Kreeka poeet Homeros ja valmimeister Aisopos kirjeldasid oma teostes eesleid kui «lolle, manipuleeritavaid ja kangekaelseid».

Maailmas on väga levinud väljend «loll nagu eesel».

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles