Gorilla ründas turisti

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gorilla. Pildil olev loom pole juhtumiga seotud
Gorilla. Pildil olev loom pole juhtumiga seotud Foto: Reuters / Scanpix

Rwandas gorillade kaitsealal sattus üks meesturist ohtlikku olukorda, kui üks sealsetest gorilladest pidas teda oma vaenlaseks, ründas ja püüdis metsa tirida.

Kohalike giidide sõnul pole 180 sentimeetri pikkuse ja üle saja kilogrammi kaaluvate gorillade selline käitumine haruldane, kirjutab metro.co.uk.

Giidide sõnul ründavad gorillad siiski ainult siis, kui nad ennast ohustatuna tunnevad.

Gorillasid vaatama läinud turismigrupi üks liige sattus suure looma haardesse ja see püüdis teda saagina kaasa vedada.

Gorilla saagiks langenud mehe sõnul tunnetas ta inimahvlase tohutut jõudu, kui see ta jalgadest kinni haaras.

Kaasas olnud giidid astusid õigel ajal vahele ja päästsid turisti gorilla haardest.

«Enne retkele minekut me informeerime turiste ohtudest, mis neid looduskeskkonnas võivad ees oodata. Mehe kohtumine maakera ühe tugevaima primaadiga on midagi sellist, mida alati ette näha ei oska,» laususid giidid.

Giidide sõnul on looduskaitsealal elavad ahvid inimestega harjunud, kuid loomad käituvad ikkagi vastavalt oma instinktidest lähtudes ja sellega tuleb arvestada.

«See turist pääses kergelt, ainult ehmatusega. Kuid üle saja kilogrammi kaaluvad gorillad võivad inimese kolju kergelt purustada ja kasvõi vastu maad viskamisega ohvri tappa,» laususid giidid.

Gorilla on suurim inimahvlane. Isaste pikkus on üle 200 sentimeetri ja kaal kuni 180 kilogrammi. Elutsevad  Lääne- ja Kesk-Aafrika  vihmametsades.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles