Itaalias püütakse lahendada Vatikaniga seotud kadumismüsteeriumit

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Emanuela Orlandi
Emanuela Orlandi Foto: SCANPIX

Eile avati Itaalias Roomas Sant Apollinare basiilikas asuv haud, milles on kunagise maffiabossi Enrico De Pedisi surnukeha.

Haua avamine toimus seoses siiani lahendamata kadumismüsteeriumiga, millega on seotud ka Vatikan, edastab foxnews.com.

1983. aastal kadus 15-aastane Emanuela Orlandi, olles lahkunud Vatikanis asuvast elukohast ning suundumas Roomas asunud muusikakooli. Orlandi isa oli Vatikani ametnik.

Krimiuurijaid püüavad uuesti lahendada Orlandi kadumise saladust.

De Pedis tapeti 1990. aastal ja ta juhtis gängi, mis tegutses Roomas Magliana piirkonnas.

Väidetavalt ei ole De Pedisi kirstus mitte tema, vaid Orlandi jäänused. Politsei sai selle kohta mitmeid anonüümseid vihjeid, teiste seas ka maffiabossi endiselt kallimalt.

Mingil põhjusel ei lubanud Vatikan siiani De Pedisi hauda avada.

Eile sai haua avamine teoks ning seda oli kajastamas ka meedia.

Kohal oli ka kadunuks jäänud tüdruku vend Pietro Orlandi, kelle sõnul on see samm edasi ta õe kadumismüsteeriumi lahendamisel.

Itaalias liigub jutte, mille kohaselt Emanuela Orlandi kadumine on seotud paavst Johannes Paulus II mõrvakatsega. Türklane Ali Agca tulistas paavsti 1981. aastal ning ta saadeti trellide taha.

2008. aastal kajastas Itaalia meedia De Pedisi endise kallima paljastust, mille kohaselt oli tüdruku röövimise taga De Pedisi gäng. Käsu inimrööviks oli andnud endine peapiiskop, kes juhatas Vatikani panka.

Väidetavalt püüdis Vatikan teha kõik, et neid lapse kadumisjuhtumiga ei seostataks.

Itaalias on spekuleeritud ka selle üle, miks De Pedisi maeti kirikusse, kus on maetud prominentsed katoliku kiriku tegelased.

 Inimjäänuste DNA-uuring peaks näitama, kes on Rooma basiilikas asuvas kirstus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles