Eesti filmid Cannes’is ja ekspordiklastri avamine

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
"Vasaku jala reede" esilinastus Solarises 15. veebruaril
"Vasaku jala reede" esilinastus Solarises 15. veebruaril Foto: Viktor Burkivski

Sel nädalal algaval filmifestivalil Cannes’is avatakse  ametlikult Eesti filmitööstuse ekspordiklaster, mis ühendab Eesti filmifirmasid, eesmärgiga müüa Eestit filmitootmise sihtkohana.

Avamise pidulik vastuvõtt, mis ühtlasi tähistab eesti filmi 100. sünnipäeva, toimub neljapäeval, 17. mail kell 17 filmituru ametlikul vastuvõtualal Plages de Palmes'il.
 

«Meie klaster ehk rahvusvahelise terminiga film commission koondab infot siinse filmitööstuse kohta ja pakub otsesuhtluses ja filmimessidel välisprodutsentidele põhjusi Eestisse filmima tulla, olgu nendeks siis Skandinaaviast odavam hind, vähene bürokraatia, kena loodus- ja linnakeskkond, kõrge töömoraal või neli aastaaega.»

«Filmivõtete riiki tulek on kasulik mitte ainult filmifirmadele. Keskmise eelarvega Euroopa mängufilm kulutab võttekohas teenustele, nagu majutus, transport jmt kuni kolmandiku oma eelarvest, ehk 1-2 miljonit eurot. Tasuta maaturundus veel kauba peale,» kommenteerib Digikeskuse eestvedaja ning üks klastri  loojaid Martin Aadamsoo.

Lisaks toimuvad festivalil turulinastused viiele eesti filmile:  Ain Mäeotsa «Deemonid» (Kopli kinokompanii), Andres Kõpperi ja Arun Tamme «Vasaku jala reede» (Tallinn Skyline Productions), Heiki Ernitsa ja Janno Põldma «Lotte ja kuukivi saladus» (Eesti Joonisfilm, Estonia Rija Films), Peeter Simmi «Üksik saar» (Lege Artis Film, Belarusfilm, F.O.R.M.A.) ning Antti Jokineni «Puhastus» (Taska Film ja Solar Films Inc.).

 

Filmifestival ja filmiturg Marche du Film Cannes’is toimuvad sel aastal 16.-27. maini.

Eesti filmitootjad osalevad Cannes'is EAS-i ja Euroopa Regionaalarengu Fondi toel.



 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles