Majori ööbik esitles Karksis heliplaati

, «Sakala»
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Muidu äärmiselt tagasihoidlik Milvi-Lydia Kallaste lööb lauldes ja pilli mängides vallatult särama.
Muidu äärmiselt tagasihoidlik Milvi-Lydia Kallaste lööb lauldes ja pilli mängides vallatult särama. Foto: Elmo Riig / Sakala

Neljapäeval tutvustati Karksi valla kultuurikeskuses vastvalminud plaati, millel 78-aastane Milvi-Lydia Kallaste esitab end eluteel saatnud laule.


«Selle plaadi väljaandmine oli jätk tööle, mida siin kandis on tehtud mulgi kultuuri edendamiseks,» ütles kodu-uurija Lille-Astra Arraste.



Tema sõnul väärib jäädvustamist terve Milvi-Lydia Kallaste elutöö ning Karksi kultuuriseltsi eestvedamisel sündinud salvestis on suur samm selles suunas.



Plaadil teeb kaasa Karksi-Nuia muusikakooli direktor, rahvamuusik Margus Põldsepp. Palju helipärimust kogunud muusiku sõnul paistab Milvi-Lydia Kallaste eakaaslaste hulgast silma nooruslikult ärksa vaimu, hea mälu ja suurepärase esinemisoskusega. «Tema häälest aastate mõju vastu ei kaja,» lausus Põldsepp.



Plaadi kolmekümnest laulust kümmekond on mulgikeelsed ning rahvalaulude kõrval leidub ka autoriloomingut. «Palju sinna pisikesele plaadile ikka mahub,» kinnitas Kallaste tõsiasja, et suurest repertuaarist polnud palu välja noppida sugugi kerge.



Läti piiri lähistel asuva kodukoha järgi Majori talu ööbikuks kutsutav Milvi-Lydia Kallaste põlvneb kultuuri- ja muusikahuvilisest suguvõsast. «Kõik tegelesid muusikaga, lihtsalt žanrid olid erinevad,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles