Superlaev Queen Elizabeth 2 teeb oma viimase reisi

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laev Queen Elizabeth 2
Laev Queen Elizabeth 2 Foto: Reuters / Scanpix

Maailma üks kuulsamaid laevu, Queen Elizabeth 2 alustas eile oma viimast reisi, pärast mida ta ujuvaks hotelliks muudetakse.

Laev väljus eile Suurbritanniast Southamptonist viimasele ümbermaailmakruiisile, vahendab AFP.

Queen Elizabeth 2 omanikfirma Carnival müüs aluse 99 miljoni dollari ( üle ühe miljardi krooni) eest turismifirmale Dubai World.

Pärast jaanuarist kuni aprillini kestvat ümbermaailma kruiisi muudetakse laev viietärnihotelliks ja ta hakkab asuma Dubais maailma suurima inimkätega valmistatud saare juures The Palm Jumeirah.

Queen Elizabeth 2 lasti vette 1967. aastal septembris. 294 meetri pikkune laev kaalub 70 000 tonni ja võtab pardale kuni 1778 reisijat ja 1000 meeskonnaliiget.

Oma pika «karjääri» jooksul läbis laev 5,5 miljonit meremiili, mis võrdub 13 korda Maalt kuule ja tagasi sõiduga. Alus tegi 25 ümber maailmareisi, ületas rohkem kui 800 korda Atlandi ookeani ja tema pardal on olnud üle kahe miljoni reisija.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles