Iseseisvuspäeva tähistatakse noorte kõnevõistlusega

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mullu 23. detsembril kogunes talvistest miinuskraadidest hoolimata noorte kõnevõistlust kuulama mõnikümmend inimest. Tuldi ka tõrvikute ja lippudega.
Mullu 23. detsembril kogunes talvistest miinuskraadidest hoolimata noorte kõnevõistlust kuulama mõnikümmend inimest. Tuldi ka tõrvikute ja lippudega. Foto: Ants Liigus

Eesti iseseisvuspäeva eelõhtul, 23. veebruaril toimub Pärnus Rüütli platsil isamaateemaline koolinoorte kõnevõistlus teemal “Sinimustvalge”.


Kõnevõistluse ühe korraldaja Kadi Kaljula sõnutsi on konkursi eesmärk panna õpilased mõtlema, kui suur privileeg on elada iseseisvas riigis. “On palju suuremaid rahvusi, kellel ei ole oma riiki. Meie noored võiksid välja öelda, et nad on õnnelikud,” leidis Kaljula.



Võistlusele oodatakse üheksanda klassi ja gümnaasiumiastme õpilasi, kuid korraldajad lubavad, et osaleda saavad nooremadki, kui nad selleks tulihingeliselt soovi avaldavad. Samal ajal ei soovita vanuseerinevust väga suureks tõmmata, sest siis muutuks konkurss ebavõrdseks.



Kõne teemal “Sinimustvalge” peab mahtuma kümne minuti sisse. 23. veebruaril kõlab Rüütli platsil ligi kümme kõnet. Kui kõnelda soovijaid on rohkem, korraldatakse parimate väljasõelumiseks eelvoor.



Konkursile saab registreeruda e-posti aadressil minu.eesti@gmail.com, läkitades sellele oma osalemissoovi koos nime, telefoninumbri ja kooliga. Üleeile õhtuks oli võistlusele registreerunud seitse noort.



Kõnelejaid hindab kolmeliikmeline žürii koosseisus Urmas Reinsalu, Trivimi Velliste ja Tunne Kelam. Parimat premeeritakse 2000 krooniga, peale selle sõidab võitja sõbraga auhinnareisile Brüsselisse. Teiseks ja kolmandaks tulnule on ette nähtud 500 krooni, korraldajad lubavad üllatus- ja eriauhindu.



Kõnevõistlus algab Rüütli platsil 23. veebruaril kell 17. IRLi Pärnu piirkonna juhatuse esimehe Raul Sarandi jutu järgi on pealtvaatajad võistlejatele kaasa elama oodatud tõrvikutega, et isamaalist meeleolu tagant kihutada.



Pärast kõnevõistluse parimate väljakuulutamist loetakse Rüütli platsil vabadusmonumendi ees ette iseseisvusmanifest.



Teist aastat toimuva kõnevõistluse korraldavad Isamaa ja Res Publica Liidu noorliikmed ning mittetulundusühing Minu Eesti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles