Matti Nykänen kiitis Kroonika ajakirjanikke

Anu Saagim
, Elu24 peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Matti Ensio Nykänen (50)on endine Soome suusahüppaja, mitmekordne olümpiavõitja ja maailmameister. Pärast sportlaskarjääri on esinenud ka  lauljana. Pildil koos oma praeguse elukaaslase Susannaga
Matti Ensio Nykänen (50)on endine Soome suusahüppaja, mitmekordne olümpiavõitja ja maailmameister. Pärast sportlaskarjääri on esinenud ka lauljana. Pildil koos oma praeguse elukaaslase Susannaga Foto: seiska.fi

Kroonika reporter Riina Jussila ja fotograaf Aivar Kullamaa käisid Soomes tegemas intervjuud legendaarse mägikotka Matti Nykäneniga. Samal ajal  filmiti  Nykäneni elust ka dokumentaalsarja.
Nüüd on saated purgis ja vaatajaid nii, et maa on must - see on enimvaadatuid saade hetkel teispool lahte.

«Minu jaoks oli kohtumine Kroonika ajakirjanikega äärmiselt huvitav. Nad suhtusid oma töösse  profesionaalselt, kodutöö oli tehtud ja intervjuu kulges väga huvitavalt,» kiidab mägikotkas Eesti ajakirjanikke.

«Reporter oskas ennast talitseda ning ei laskunud oma küsimustega väga ebameeldivatesse perioodidesse minu elus. See oli suurepärane, sest see mis kunagi tehtud, on möödanik ja homne päev näib palju helgemana.»

Matti jäi Kroonika intervjuuga väga rahule

«Ma loodan, et jätan läbi selle intervjuu eestlastele väga hea mulje. See heiastab seda hetke, millisesse punkti oma eluga olen tänseks jõudnud,» räägib Nykänen.

Matti võrdles Kroonikat ka Soome kollase meedia väljaannetega «7 päivää», «Iltalehti» ja «Ilta-Sanomat».

«Ma sooviksin südamest, et nii nagu intervjueeris mind Kroonika, võtaksid eeskuju ka teised kollase meedia väljaanded. Et räägitaks rohkem sellest, milline on minu elu täna, mitte ei surgitaks tüütuseni sada aastat vanades asjades.»

«Paljud kollased ajalehed on teinud minust klouni, kes ma ammu enam pole. Seda märki püütakse mulle igaveseks külge kleepida, kuid ajad on muutunud ja mina samuti,» pajatab Matti ning lisab, et tema elus on olnud juba mõnda aega suurepärane naine, sõber ja kaaslane Susanna, kellega jagatakse koos nii muresid, kui ka rõõme ning kes on teda muutnud tundmatuseni.

«Susanna on teinud minust parema ja õnnelikuma inimese, kui eales varem,» tunnistab Nykänen.

Matti Nykäsest tehtud dokumentaalfilmi üht osa, mis puudutab meediat, võid vaadata SIIT.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles