Arnold Rüütli päev on kohtumistest pikitud

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arnold Rüütel
Arnold Rüütel Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Kanal 2 saade «Üks päev» jälgis ekspresident Arnold Rüütli argipäevaelu, mis oli peaasjalikult täis arutelusid ja kohtumisi.

Päeva alguses kohtus ta Nõmme residentsis Toomas Lumaniga, kellega seekord tuliseks vaidluseks ei läinudki.

Pool kaksteist tuli külla Ukraina suursaadik, kellega arutati Eesti ja Ukraina koostööd ning Rüütli sõnul said nii mõnedki probleemid lahendatud.

Pärast 40-minutilist kohtumist sai ekspresident natuke hinge tõmmata. Koos abikaasa Ingridiga näitasid nad oma maailma eri paigust pärit väärtuslikke suveniire.

Rüütlid tunnistasid, et nüüd on neil rohkem vaba aega. Ingrid ütles, et kui Kadrioru lossis majapidamistöid teha ei saanud, siis nüüd on koduseid tegemisi rohkem.

«Minust söögitegijat ei ole, aga nälga ei sure,» ütles ekspresident ning Ingrid lisas, et mees armastab tervislikku toitu.

Nad mainisid ka Tartu ja Saaremaa kodu, kus Arnoldile meeldib aiatöid teha.

Puhkehetk sai varsti läbi ning siis kohtus ta professor Jüri Kanniga, kellega rääkis pool tundi. «Arutasime mitmed asjad läbi,» kinnitas Rüütel.

Järgnes kokkusaamine Madis Linnamäega ning siis võttis suuna linna, kus kohtus Rohelise Risti juhiga, kellega arutas Paldiski linna saatust.

Autosõidul ütles Rüütel, et teda ei taheta eriti autorooli lasta, kuigi tal on load täiesti korras. Viimati oli ta roolis seitse aastat tagasi. Rüütlil on ka üks ihukaitsja.

Rohelises Ristis läheb pool tundi aega ning siis minnakse aadressile Roheline Aas 1, kus valmistatakse ette tema tulevasi tööruume. Praegu peab ta kohtumisi korraldama enda elamise kõrvalt. Rüütel kolib sisse selle aasta algul.

Päeva viimaseks ürituseks oli diplomaatide pidu Rootsi saatkonnas, kus tähistati Lucia päeva.

Arnold Rüütel soovis saate lõpus kõigile vaatajatele palju õnne ja jõudu uuel aastal kõikide unistuste täitumiseks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles