Positivus avalikustas järgmised esinejad

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lätlaste muusikafestival Positivus 2012 toimub sel aastal 20. ja 21. juulil Salacgrivas.
Lätlaste muusikafestival Positivus 2012 toimub sel aastal 20. ja 21. juulil Salacgrivas. Foto: Jelena Rudi

20. ja 21. juulil Salacgrivas, Lätis toimuva Positivus Festivali esinejatenimekirja on lisandunud Manic Street Preachers, Damien Rice, Wild Beasts, Housse De Racket ja Skyforger.

Manic Street Preachers andis 2008. aasta Positivusel fantastilise kontserdi ning nüüd pöörduvad rokkarid tagasi Lätti, 1986. aastal loodud bänd on pärast 10-aastast tuuritamise pausi taas Euroopa lavasid vallutamas.
Kaheksa Manic Street Preachersi albumit ning 15 singlit on jõudnud top 10 hulka ning punti on nimetatud ka üheks parimaks Briti rokkbändiks. Mullu andsid muusikud välja 38 top-singliga kogumiku, mis jõudis 10 enimmüüdud albumi hulka.


Damien Rice on Iiri folk-muusik, kelle esinemist on siinkandis oodatud väga kaua. Oma karjääri alustas ta Iiri rockbändi Juniper liikmena. 2002. aastal andis Rice välja oma debüütalbumi «O», millest sai plaatinaplaat.


Wild Beasts on indie-rock bänd Kendalist, Inglismaalt. Nende esimese singli «Brave Bulging Buoyant Clairvoyants» andis 2006. aasta novembris välja Bad Sneakers Records, veidi hiljem sai bändi plaadifirmaks Domino Records. Muusikutelt on ilmunud kolm albumit – «Limbo, Panto» (2008), «Two Dancers» (2009) ja «Smother» (2011). «Two Dancers» sai ka Mercury auhinna.

Housse De Racket on prantslaste duo Pierre Leroux ja Victor Le Masne. «Võitjad jooksudes, kaotajad armastuses» on nende motoks. Kahekesi teevad nad imelist «lärmi» trummibiidi mahedaid vintage süntesaatorihelisid ning lõbusaid pop-kitarre balansseerides.

Läti folkmetal bänd Skyforger andis oma esimese albumi «Kauja pie saules» («A Fight by the Sun») välja 1998. aastal ning see oli pühendatud 13. sajandil toimunud Balti hõimude võitlusele sakslaste vastu. Tänaseks on nende sulest ilmunud juba kuus kauamängivat. Möödunud talv oli bändile väga oluliseks verstapostiks – nende fännid hääletasid nad 1500 bändi hulgast esinema suurimale rokifestivalile Rootsis - Sweden Rock Festival.


 












 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles