Evelin Ilvese soovitus linnas kanu kasvatada kandis vilja

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Evelin Ilves ja kana
Evelin Ilves ja kana Foto: Elu24.ee fotomontaaž

Evelin Ilves kirjutas hiljuti, et linna-ameeriklaste seas levib kanapidamise kirg ja nad peavad neid linde lausa korterites, ehkki end maarahvaks pidavate eestlaste kanapidamise himu nii suur pole, tunnevad siblijad end mugavalt isegi pealinna hoovides.

Presidendiproua Evelin Ilves kirjutab ajakirjas Kodukiri, et ookeani taga peetakse kanu kõrghoonete katustel ja suisa korterites ning et seal elutsevad tõelised (suur)linnakanad ja peetakse munapidusid, kus kolesteroolihirmu seljatanud rahvas naudib paari-kolme muna korraga ja leiutab neist üha uusi ning põnevamaid roogi, kirjutab esileedi.

Eestimaa Loomakaitse Liitu on jõudnud ka kuulujutud, et mõni peab kanu Tallinna magalarajoonis kortermaja rõdul, ent need jutud pole kinnitust leidnud, küll aga võib linnas kanu leida eramajade aedades, kirjutab Õhtuleht.

Kui tiheda liiklusega Vabaduse puiesteelt veidi vaiksema liiklusega Lemmiku tänavale põigata, kuuleb peagi kukelaulu - kirejad kuuluvad Eestimaa Loomakaitse Liidu liikmele Kadri Võrelile, kelle majapidamises on viis kana, kaks kukke ja kolm parti.

Viimsis peab kanu aga näiteks hobikokk Pille Petersoo, kelle kanad elavad tunnelpuuris nimega Eglu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles