Video: vanglas on parem elu kui Eesti maakohas?

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Reporter.ee

«Reporter» võrdles hiljuti nähtu põhjal vanglat ja tänast elu Eesti külas. Võrdlus võib paista provokatiivsena, aga Eesti ääremail elav inimene võib vanglaeluga võrreldes tunda ennast päris hüljatu ja abituna.

Põhjus on lihtne - vanglas on elu  mugavam kui ääremaises külas, vahendab Reporter.ee.

Vanglaelu pole Eestis sugugi kehv. Nii paadunud mõrtsukat kui ka hiljuti Tallinna linnaametnikest pistisevõtjaid ootab ees kõigi mugavustega eurovangla. Aja sisustamiseks on vangidel kultuurikeskus, raamatukogu, spordisaal, kel midagi pakilist vaja, külastab poodi, ka meditsiinipunkt on omast käest võtta, kel käed sügelevad midagi teha, siis vabad töökohad ootavad agarat ja ettevõtliku vangi.

Eesti väljasuremisohus ääremaad ja külad samade teenuste rohkuseg aga hiilata ei saa. Külas on elu sageli viletsam kui vanglas. Tõsi - vabadus on, aga muud 21. sajandi elementaarsed võimalused puuduvad.

Süüa antakse vangis kolm korda päevas. Kokku 22 aastat kinni istunud ja juba nõukodude vanglat tunda saanud Kalev Kaalu sõnul on tänapäeva euronõuetele vastav vanglatoit aga niivõrd rikkalik, et paljud pered vabaduses ei saa nii tervislikku menüüd endale lubada.

Vaata Reporter.ee videot!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles