Tsüstilist fibroosi põdenud mehest sai kulturist

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tsüstilist fibroosi põdenud mehest sai kulturist
Tsüstilist fibroosi põdenud mehest sai kulturist Foto: SCANPIX

Suurbritannias sai rasket haigust tsüstilist fibroosi põdenud noorest mehest vastu kõigi ootusi edukas kulturist.

25-aastane Jonny Simpson muutis end 44-kilogrammisest nõrgukesest tugevaks musklimeheks, edastab Daily Mail.

Ta võitis sellel aastal Suurbritannia kulturismivõistluse Mr. Athletic 2012 ning ta eesmärgiks on võita Mr. Universumi tiitel.

Kokaks õppinud Simpson alustas kulturismiga kuus aastat tagasi, et olla haigusest üle ning näidata, et kõik on võimalik.

Tsüstiline fibroos kahjustab hingamis- ja seedesüsteeme. Nimetus tsüstiline fibroos tuleneb sellel haigusele omastest tsüstidest ja koekahjustustest pankreases. Haigusega kaasneb ka rohke lima, mis tekitab kopsupõletikku ja bronhiiti. Samuti  higierituse suurenemine ning urogenitaalsüsteemi probleemid.

Tüstilist fibroosi põdevad mehed ei pruugi olla fertiilsed. Selle haiguse põdejad elavad  keskmiselt 38-aastaseks.

Simpsoni sõnul otsustas ta, et ta elu ei pea nii vara lõppema ning ta seljatas haiguse.

Cumbrias Penrithis elav mees hakkas lisaks jõusaalis käimisele tegelema ka võitluskunsti jujitsuga.

«Kuus aastat tagasi olin ma haige ja alakaaluline. Ka soovitati mul lasta teha kopsusiirdamine. Arstid ei lootnud, et ma kuigi kaua elan,» meenutas inglane.

Simpson kaalub nüüd 25-aastaselt 69-kilogrammi. Mehe sõnul ei oska keegi arvata, et ta põdes kunagi rasket haigust. Sellele viitavad ta kehal vaid operatsiooniarmid.

«Tahan saada kulturismi maailmameistriks. Tean, et olen vastu igasuguseid ootusi elus ning saavutamas oma eesmärki,» lisas mees.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles