Arstid: 47. korruselt kukkunud mees hakkab varsti käima

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aknapesijad. Fotol olevad isikud pole juhtumiga seotud
Aknapesijad. Fotol olevad isikud pole juhtumiga seotud Foto: AFP / Scanpix

USAs 47. korruse kõrguselt kukkunud aknapesija hakkab arstide sõnul varsti uuesti käima.

Arstide arvates oli see ime, et mees üldse ellu jäi, vahendab STT.

 

«Alcides Moreno on täie teadvuse juures ja ta tervis on hakanud paranema. Ei lähe kaua aega enam, kui ta uuesti käima hakkab,» selgitasid arstid.

 

Manhattani kortermaja aknaid pesnud 37-aastane Moreno kukkus möödunud aasta 7.detsembril pilvelõhkuja 47. korruselt alla. Morenoga koos kukkus alla ka tema vend, kes silmapilkselt hukkus.

 

Arstid lisasid, et Moreno saab keha liigutada, ta hingab ise ja jõulude ajal toibus ta õnnetusest tekkinud šokist ning hakkas rääkima.

 

Arstid jätkasid, et aknapesija jõudis haiglasse väga raskes seisundis.

 

«Mehe mõlema jala luud ja parema käe luud olid mitmest kohast murdunud. Ta kannatas tõsiste rinna-, kõhu- ja seljavigastuste käes,» meenutasid arstid.

 

Mehe haiglasse jõudes oli ta tervislik seisund nii raske, et arstid tegid esimese lõikuse ilma teda operatsioonisaali viimata. Arstid kartsid siis, et mehe liigutamine võib ta tappa.

 

Morenole on viimase kuu jooksul tehtud üheksa operatsiooni.

 

«Mehe peavigastused osutusid kergeks ja ta ei jäänud ka halvatuks. Moreno juhtum ja tema paranemine on tõeline ime,» nentis kirurg Philip Barrie.

 

Barrie jätkas, et nende haiglas on ka varem ravil olnud kõrgelt kukkunud patsiente, kuid need juhtumid on enamuses lõppenud surmaga.

 

«Juba kolmandalt korruselt kukkunute surmaprotsent on 50. Kümnendalt korruselt ja kõrgemalt kukkunud ei jää ellu. Moreno on aga erand,» lausus Barrie.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles