Ansambel Köömes hoiab silma peal, et rumalad Eestit lollidele maha ei müüks

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ansambel Köömes esitleb 12. mail Rock Café's oma uut plaati «Kööga».
Ansambel Köömes esitleb 12. mail Rock Café's oma uut plaati «Kööga». Foto: Promopilt

Laupäeval 12. mail esitleb kontsertklubis Rock Café oma debüütalabumit «Kööga» ansambel Köömes.

Samal kontserdil astuvad üles ka riiklik teeneline laulu- ja tantsuorkester Singer Vinger ning Vennaskond.

Ansambli Köömes esikalbum «Kööga» on värske puhang Eesti punkrokk muusikas. Kõik meloodiad ja laulutekstid on originaallooming. Köömes kannab endas kaheksakümnendate Eesti punk-revolutsiooni energiat, kombineerides kaasagseid elektroonilisi kõlasid sarkasmi, iroonia ja sotsiaalkriitiliste teemadega.

Bänd pungi surma ei usu ja võitleb oma muusikaga lokkava idiotismi, ebavõrdsuse ja karjuva mõtlemispuuduse vastu. Köömese lavaenergiat ja loomingut on tihtipeale võrreldud Propelleri ja Singer Vingeriga, bändi laulja Aleksander Ots ehk Sass jääb seda kommenteerides tagasihoidlikuks. «Propa ja Singer Vinger on legendid ja kindlasti ka meie noorepõlveiidolid, kuid nendega ei kannata vist tänases Eestis kedagi võrdlusesse panna,» lausus Ots. «Eks meil ole kindlasti ühiseid jooni, kasvõi selles, et me loodame nende võitlust jätkata. Nemad võitlesid Eesti vabaks, meil tuleb nüüd võidelda, et rumalad seda lollidele maha ei müüks.»

Bändi kuuluvad:
Aleksander Ots ehk (vokaal), Rasmus Nurk (trummid), Bent Rushmore (kitarr), Kaspar Kaljas (kitarr), Martti B. Tamm (bass).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles