Liis Lemsalu emakeele eksamist: lihtsad asjad on keeruliseks tehtud

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liis Lemsalu
Liis Lemsalu Foto: promo

Superstaarisaatest tuntud Liis Lemsalu oli üks neist abiturientidest, kel tänavu esimest korda uuenenud emakeele riigieksamit sooritada tuli, kuid hoolimata kõigist kartustest lauljatar testi ületamatult keeruliseks ei pidanud.

«Mind häiris kõige rohkem lugemisülesande valikvastuste osa, sest inimesed mõtlevad erinevalt ja enda vastus ei pruugi täpselt kattuda ühegi variandiga - lihtsad asjad on keeruliseks tehtud,» rääkis Lemsalu Õhtulehele.

Ta on uut emakeele eksamit ka kaasõpilastega arutanud ning kõigi nende meelest oli kõva pähkel just eksami esimene osa ehk lugemisülesanne.

«Pähklit ehk väga ei olnudki, aga liiga lihtne eksam kindlasti ka ei olnud - kasutasin oma kirjutamisoskuse kontrollimiseks mõnel korral ka ÕSi - erinevate ülesannetega tegelemine ja mustandi koostamine võttis palju aega ja kuna ma ei ole kiire kirjutaja, siis tegin eksamit peaaegu kuus tundi ja käsi oli lõpuks ikka päris väsinud. Õnneks sai vahepeal laua tagant lahkumata võileiba süüa,» räägib Lemsalu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles