Mida ei tasuks teha Türgis üksinda reisival naisel

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mida ei tasuks teha Türgis üksinda reisival naisel
Mida ei tasuks teha Türgis üksinda reisival naisel Foto: SCANPIX

Reisilehekülg turkeytravelplanner.com annab nõu, mida ei tasuks Türgis üksinda reisival eurooplannal teha.

Ära flirdi avalikult – eurooplased võivad olla avatud ja naeratada avalikult kõigile ning ka flirtida, kuid Türgis olles tasuks jääda diskreetseks ning tagasihoidlikuks.

Kohalikud mehed võivad võõramaalanna naeratust valesti tõlgendada. Kohaliku tava kohaselt tohivad meestega flirtida vaid kohalikud naised, mitte välismaalannad.

Samas on Türgi mehed välismaalaste suhtes sõbralikud ja abivalmid. Üksinda reisivatel eurooplannadel tasuks turvalisuse huvides hoida mõne reisiseltskonna külje alla.

Ära ole liiga aval – reisilehekülg soovitab Türgis hotellis ja muudes avalikes kohtades käituda vaoshoitult ja asjalikult, mitte olla väga aval. Kohalik etikett näeb ette tagasihoidlikkust ning paljud käitumistavad, mis on lubatud Euroopas ja USAs, ei ole sobivad Türgis.

Ära kanna liiga paljastavaid riideid – kuna Türgi on ikkagi islamiriik, siis tasuks eurooplannadel seda silmas pidada ning liiga suure dekolteega kleitidest ning miniseelikutest loobuda. Pigem tuleks riietuda nii nagu riietuvad kohalikud naised.

Ära istu võõraste meeste juurde – ühistranspordis ei tohi naised istuda võõraste meeste kõrvale. See käib nii kohalike naiste kui välismaa naiste kohta. Naisi ei lubata ka traditsioonilistesse teemajadesse ega kohvikutesse.

Ära kallista avalikus kohas – kohalikega tervitamisel tasuks vältida kallistamist. Kuigi Türgi on üks läänelikematest islamimaadest, ei peeta avalikku kallistamist heaks tooniks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles