Juku-Kalle Raid teenib ülikooli lõpetajate pealt raha

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juku-Kalle Raid
Juku-Kalle Raid Foto: Saku

«Kui ma kahe aasta eest viimati töö kirjutasin, sain kuskil 20 000–25 000 krooni. Olin hästi kallis, sest ma olin suuteline väga kiiresti kirjutama neile, kes avastasid umbes kuu enne tähtaega: «Ups, ma ju lõpetan!»» tunnistab ajakirjanik ja riigikogulane Juku-Kalle Raid Õhtulehele, et tema käte all on alates 1998.aastast valminud väga palju ülikooli lõpetajate teadustöid.

  Mees on üks väheseid, kes on söandanud variautorlust avalikult tunnistada.
«Üle kahe töö aastas pole ma kunagi teinud, aga tean inimesi, kes on teinud ka kuus tükki – ettenägelikumad lõpetajad hakkavad ju abi otsima juba septembris, viimase kursuse alguses. Need kirjutajad on profid ja pole iial pidanud kuhugi kuulutust panema: on juba teada, et nende poole saab pöörduda. Ma saan väga hästi aru, miks keegi neist pole siiamaani olnud nõus oma nime all rääkima: kui sa kirjutad kuus 20 000kroonist tööd aastas, siis see on päris mõnus raha,» arvab Juku-Kalle.
 

Loe refereeritud artikli täisteksti Õhtulehest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles