Kriitikud laidavad: «Kääbik» näeb välja liiga ehtne!

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Warner Bros.

Filmikonverentsil CinemaCon näidati kümneminutilist eelvaadet Peter Jacksoni tulevasest filmist «Kääbik», mis on üles võetud 48 kaadrit sekundis tavapärase 24 asemel.

Jackson otsustas kaadrisagedust suurendada, et «liikumine tunduks ehtsam ja silmadele mugavam», vahendab Digitalspy. Tagajärg on aga see, et film näeb välja liigagi ehtne.

Ajakirjanik Steve Weintraub märkis, et radikaalne muutus ei pruugi publikule meeldida.

«48fps on nii räige, et ma kahtlen, kas keskmine kinokülastaja seda naudib. Arvasin, et pildikvaliteet paraneb sellega, kuid nüüd tundub, et vaatad filmi asemel tõelist elu - ja mitte heas mõttes. Liikumishägu on kadunud ja enam pole võimalik asju pimedasse peita,» seletas mees.

Filmikriitik Peter Sciretta kurtis, et linateos nägi välja nagu BBC telefilm ja nii ebamugavalt ehtne, et see tundus kunstlik.

«Klipis torkasid silma grimm, dekoratsioonid, kostüümid. See ei paistnud enam kui teine universum, vaid kui eriefektid; võtteplats kostüümides näitlejatega. See nägi välja nagu kaadritagune materjal. See polnud kinolik,» ütles Sciretta.

Filmide võlu olevatki see, et kerge udusus silub ära grimmi, kostüümid ja võtteplatsi ebatäiused.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles