Günekoloog leidis laipa lahates G-punkti

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Günekoloog leidis G-punkti lahates laipa
Günekoloog leidis G-punkti lahates laipa Foto: SCANPIX

Juba pikka aega on günekoloogid diskuteerinud ja uurinud, kas naiste kurikuulus G-punkt on ikka olemas või mitte.

Huvi selle punkti vastu ulatub tagasi 1950. aastatesse, kui USA arst ja teadlane Ernest Gräfenberg esmakordselt seda erogeenset tsooni mainis, kirjutab news.com.au.

Pärast seda on selle punkti olemasolu püütud mitmete uuringutega tõestada. Osa günekolooge on aga siiani seisukohal, et tegelikult ei ole seda punkti olemas.

2008. aastal teatasid Itaalia arstid, et naiste orgasmisaamise võime sõltub vagiina limaskesta paksusest ning G-punkt võib olla vaid osal naistest.  Briti uurijate sõnul aga G-punkti ei ole olemas ning see on vaid naiste ettekujutuse vili.

G-punkti vastu tundis huvi ka USA Florida St. Petersburgi günekoloogiainstituudi uurija Adam Ostrazenski, kes on selle punkti olemasolus veendunud.

Ostrzenski otsustas läheneda G-punkti uuringule uue nurga alt. Ta võttis 83-aastase naise surnukeha, mille naine oli enne surma uurimiseks annetanud.

Ta lahkas selle naise vagiinat ja emakat.

«G-punkt on vagiinas selgelt märgatav ja eristatav ning seda hoolimata limaskesta paksusest,» teatas Ostrzenski.

Teadlase sõnul on see naiste jaoks hea uudis, kuna siiani seostatakse naiste seksuaalset erutust ja tugevat orgasmi vaid kliitoriga.

Gräfenbergi punkt ehk G-punkt on oletatav oa-kujuline piirkond vagiinas. Tegemist olevat  erogeense tsooniga, mida stimuleerides saab suure seksuaalse erutuse ja tugeva orgasmi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles