Eve Hanson: tänavu näeb palju nahka, neete ja rihmasid

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
EKA moeosakonnas valiti täna ERKI moeshowle edasipääsejad.
EKA moeosakonnas valiti täna ERKI moeshowle edasipääsejad. Foto: Viktor Burkivski

Ivo Nikkolo peadisainer Eve Hanson on üks neist otsustajatest, kelle karmi pilgu alt käivad läbi ERKI Moeshowle kandideerivad noorte disainerite võistlustööd.

«Tänavune stiil, kui sellist siit üldse otsida tuleks, on pigem raju. Vähe on värvilist, lillelist ja pehmet joont, rohkem näen kavanditel rihmasid, neete ja nahka - on palju kontraste ja tumedat poolt.»

Hansoni sõnul tingib erinevatel aastatel erinevad moesuunad see, mis toimub rahvusvahelises moemaailmas. «Internetile on ju kõigil noortel ligipääs olemas ning küllap sealt ka inspiratsiooni ammutatakse,» usub ta.

Praegust aastaaega ja hetke moemaailmas iseloomustavad Hansoni sõnul kõige rohkem värvid. «Kui ajad on rasked, siis mood reageerib sellele rõõmsameelselt ja glamuurselt. Pikka aega püsinud erksad toonid on mingis seoses majandusseisaku või -langusega,» hindab Hanson.

Eelarvamusega žüriiliige ja Ivo Nikkolo peadisainer ERKI Moeshow võistlustöödele pilku peale viskama ei läinud. «Tulin ikka põnevusega - tore vahepeal oma töölaua tagant kuskil mujal käia ja näha, kuidas noored mõtlevad,» rääkis disainer.

Hanson ütleb, et otsib sageli selliste võistlustööde hulgast inspiratsiooni enda tarbeks, aga «ei midagi konkreetsemat». «Lavale tahaks saata midagi efektset ja uhket, mis oleks show ja ka disaini mõttes tugev ja pilkuköitev.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles