Rabarockil astub üles Briti post-punk ansambel These New Puritans

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
These New Puritans
These New Puritans Foto: WENN.com

Rabarocki esinejate nimekirja on kinnitatud ka Suurbritannia post-punk bänd These New Puritans. Järvakandis viiendat korda toimuv festival avab muusikasuve 12. ja 13. juunil ning esinejatest on varasemalt välja kuulutatud juba Does It Offend You, Yeah? ja Gary Numan.

«Terav, imelik ja lummav - ei ole palju selliseid bände nagu These New Puritans,» kirjutab Vice Magazine. Mõjutusi võib leida nii P.i.L.’ist kui eelmisel aastal Rabarocki raputanud The Fallist, kuid nende muusikas kohtub kitarripõhine indie-rock sämplerite ja eksperimentaalsete elektrooniliste saundidega. Paralleele võib tuua näiteks Art Bruti või Klaxonsiga.

Verinoortest liikmetest moodustatud bändi muusikaline debüüt oli ebatavaline – oma esimese EP avaldasid nad vaid limiteeritud 500 koopiat 7-tollisel vinüülil ning lisaks oli aega vaid üksainus päev see tasuta veebist alla tirida. Sellest aga piisas, et just neilt telliti Dior Homme trendika sügiskollektsiooni esitlemiseks taustamuusika.

Pariisi moe-show aga võttis ootamatu pöörde – peaesinejaks kujunes pigem These New Puritansi lugu «Navigate, Navigate» ja taustaks jäid hoopis Diori uued hilbud. Puritaanide närviliselt esteetiline ja omapärane lava-show köitis kiiresti Briti pressi tähelepanu ja juba mängiski bänd saareriigi ja ka Euroopa suurematel festivalidel ning tuuritas bändidega nagu Crystal Castles, British Sea Power, The Kills, Blood Red Shoes ja Klaxons.

Eelmisel aasta ilmunud debüütalbumist «Beat Pyramid», mille produtseeris Gareth Jones (Einstürzende Neubauten, Liars, Wire), sai kriitikute lemmik, sisaldades suurepäraseid rokkdiskode peohitte «Swords Of Truth» ja «Elvis».

Lõpmatuseni moonduv kogum hulljulgeid akorde, peeneid detaile, pingul rütme, mõjutusi nii erinevaid kui Sonic Youth ja dubstep, David Lynch ja Dr. Feelgood, J Dilla ja 16. sajandi okultist John Dee - see bänd ühendab äärmuseid!

Ajakiri NME hindas plaati hindega 8/10: «Tõesti, see bänd on pikalt seda võistlust juhtimas. Plaat ei olnud kindlasti just kõige kergem kuulamine, kuid Puritaanid panevad suurema osa oma võistlejatest paistma, nagu nad seisaks kohapeal. Nad pakuvad sellist sellist ideede hulka ja ainulaadsust, mida ühed 20-aastased ei peaks. Nad on loonud omaenda ebatäiusliku maailma.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles