Londoni linnapea on Anna-Maria Galojanist vaimustuses

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Londoni linnapea Boris Johnson ja Anna-Maria Galojan
Londoni linnapea Boris Johnson ja Anna-Maria Galojan Foto: Erakogu

Londonis resideeriv staarpoliitik  Anna-Maria Galojan ei lennuta oma aega niisama tuulde. Kaunitar kohtub kevadises Londonis agaralt tähtsate poliitikutega, nende seas ka linnapea Boris Johnsoniga, kes kuulub Suurbritannia Konservatiivsesse parteisse. 

Töiste ja sisurohkete päevade kinnituseks on Galojan oma Facebooki kontole üles riputanud ka pilte kohtumistest paljude tähtsate poliitikutega.

«Tõepoolest, korraldan Conservative Arab Networki raames, mille liige ma 2011. aasta lõpust ka ise olen, kohtumist Londoni linnapea Boris Johnsoniga,» pajatab Anna-Maria.

«Boris Johnson on suutnud leida ühise keele nii moslemi, vene kui ka muude kogukondadega ja suudab nendega isegi nende emakeeles kõnelda.»

«Olin antud ürituse korraldamisel linnapeale abiks ning kokkuvõttes võib öelda, et üritus õnnestus. Linnapeaga tuli kohtuma rohkem inimesi, kui oli isegi istekohti planeeritud.»

«Kohal olid paljude riikide saadikud. Samuti leiboristide parlamendiliikmed, kes on tegelikult ju vastaspartei. Olen kõigest toimuvast väga põnevil ja loodan, et lõpptulemus on hea. Ka linnapea on minu tegutsemisest vaimustuses.»

Veel lisab Anna-Maria, et peab Londonit juba oma teiseks koduks ning nimetab seda ühtlasi ka maailma kõige huvitavamaks pealinnaks.

«Ise jätkan hetkel Londonis oma doktoriõpingutega rahvusvaheliste suhete ja politoloogia alal, mis jäid poliitilise tagakiusamise tõttu Eestis lõpuni viimata,» nendib staarpoliitik.

Ühendkuningriigi kohus otsustas märtsi lõpus, et Anna-Maria Galojan peab kohtu ette ilmuma taas 31. mail

Siis plaanitakse määrata, millal toimub Galojani juhtumi arutelu. Kohus peab otsustama, kas naine  antakse Eestile välja või mitte.

Selleks kuupäevaks peab Galojani kaitsemeeskond kohtule esitama n-ö «skeleton argumenti» (kaitseakt)

Selleks on dokument, milles tõstetakse esile teemad, mille üle pooled vaidlevad. Lisaks mainitakse ära küsimused, milles on jõutud üksmeelele. Sisuliselt tuleb kirja panna oma kaasuse kirjeldus ja argumendid esitatakse kohtu ees suuliselt.

Lisaks palus Galojan kautsjonitingimuste muutmist

Praegu peab Galojan iga päev kella 16-19 vahel ilmuma politseijaoskonda, kuid uue taotluse kohaselt peaks ta seda tegema kolm korda nädalas.

Ühendkuningriigi kohtu otsuse, kas Galojan antakse Eestile välja või mitte, saab Eesti teada Interpoli kaudu. Kui naine antakse Eestile välja, konvoeerib keskkriminaalpolitsei Galojani tagasi kodumaale, kus naine peab asuma kandma oma viiekuulist vangistust.

Vaata pilte staarpoliitik Galojani kohtumistest Suurbritannia tähtsate riigitegelastega! 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles